Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Οι νέοι και υγιείς άνθρωποι δεν χρειάζεται να κάνουν ενισχυτική δόση για τον covid19

Αποκάλυψη: Οι νέοι και υγιείς άνθρωποι δεν χρειάζεται να κάνουν ενισχυτική δόση για τον covid19
Όσοι είναι άνω των 75 ετών, έχουν χρόνιες ασθένειες ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.
Σχετικά Άρθρα
Ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες εμβολίων των ΗΠΑ έχει προκαλέσει συζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες προτείνοντας ότι δεν πρέπει όλοι να λαμβάνουν τα τελευταία ενισχυτικά εμβολίου για τον COVID-19 και ότι το CDC «υπερπουλάει» το νέο εμβόλιο.
Ο Δρ. Paul Offit, διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εμβολίων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας και μέλος της επιτροπής εξωτερικών εμπειρογνωμόνων εμβολίων του FDA, υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρεις κύριες ομάδες ανθρώπων που θα ωφεληθούν περισσότερο από το δισθενές ενισχυτικό με βάση τα τρέχων αποδεικτικά στοιχεία.
Όσοι είναι άνω των 75 ετών, έχουν χρόνιες ασθένειες ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι.
Για πιο υγιή, νεότερα άτομα, ο αντίκτυπος του εμβολίου δεν είναι τόσο ισχυρός, είπε.
"Απλώς δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε κατά τα άλλα υγιείς νέους.
Πρέπει πραγματικά να επικεντρωθούμε σε αυτές τις τρεις ομάδες που είναι πιο πιθανό να ωφεληθούν, επειδή ο στόχος του εμβολίου είναι να προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες.
Είναι ο μόνος λογικός στόχος, είναι ο μόνος εφικτός στόχος», είπε.
Τα κλινικά αποτελέσματα των πρώτων εμβολίων κατά του COVID-19 το 2020 είχαν εκπλήξει τους ειδικούς με ισχυρή προστασία έναντι της ήπιας ασθένειας, αλλά οι επόμενες παραλλαγές διέβρωσαν αυτό το επίπεδο προστασίας με την πάροδο του χρόνου.
Ωστόσο, η προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατο παραμένει ισχυρή - και αυτό θα πρέπει να παραμείνει το επίκεντρο, είπε ο Offit.
Επίσης πρόσθεσε ότι οι επιδημιολόγοι και οι ανοσολόγοι πρέπει ακόμη να καταλάβουν για πόσο καιρό οι αρχικές τρεις δόσεις προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες και θάνατο.
Εν τω μεταξύ, λείπουν δεδομένα για την υποστήριξη των τέταρτων δόσεων για όλους τους ενήλικες.
.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης