Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 29% των Αμερικανών αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους για να τα βγάλουν πέρα

ΗΠΑ: Το 29% των Αμερικανών αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους για να τα βγάλουν πέρα
Η έρευνα έδειξε «σημαντική αύξηση στον αριθμό των Αμερικανών που «τραβάνε» από τις αποταμιεύσεις τους περισσότερο από το συνηθισμένο και επενδύουν ή εξοικονομώντας χρήματα λιγότερο από το συνηθισμένο.
Νέα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα από το Forbes Advisor-Ipsos Consumer Confidence Weekly Tracker έριξαν λίγο φως στο πόσο οι Αμερικανοί έχουν βυθιστεί στις αποταμιεύσεις τους καθώς επιδεινώνονται οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα.
Ενώ η έρευνα έδειξε ότι το οικονομικό κλίμα μεταξύ των Αμερικανών παραμένει αμετάβλητο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα που είναι «σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι στην αρχή της χρονιάς», αναφέρει η έκθεση.
Ενώ ορισμένοι δείκτες που περιλαμβάνονται στην έρευνα σχετικά με τις επενδύσεις, τις προσδοκίες και τις θέσεις εργασίας παραμένουν σχετικά σταθεροί (οι προσδοκίες μειώθηκαν ελαφρά), αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα έδειξε «σημαντική αύξηση στον αριθμό των Αμερικανών που «τραβάνε» από τις αποταμιεύσεις τους περισσότερο από το συνηθισμένο και επενδύουν ή εξοικονομώντας χρήματα λιγότερο από το συνηθισμένο.
"Η συνολική εμπιστοσύνη παραμένει 3,4 μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της πανδημίας, έδειξε η έκθεση, καθώς και η προπανδημική ανάγνωσή του».
καταθεσεις_1.png
Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι «για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, το ποσό που αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους περισσότερο από το συνηθισμένο είναι μεγαλύτερο από εκείνα που το κάνουν λιγότερο από το συνηθισμένο».
"Οι Αμερικανοί που αναφέρουν μια αλλαγή είναι προσεκτικοί.
Όσοι λένε ότι ξοδεύουν χρήματα, δανείζονται χρήματα/χρησιμοποιούν πίστωση, επενδύουν/εξοικονομούν χρήματα και εξοφλούν τα δάνεια τους περισσότερο από ό,τι συνήθως είναι περισσότεροι από εκείνους που λένε ότι κάνουν αυτά τα πράγματα λιγότερο από το συνηθισμένο», αναφέρει η έκθεση.
καταθεσεις_2.png
Επιπλέον, έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που δήλωσαν ότι αποταμιεύουν λιγότερο από το συνηθισμένο (αύξηση 8 μονάδων σε 46%).



wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης