Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησαν σε χαμηλά 11 ετών οι πωλήσεις κατοικιών

ΗΠΑ: Υποχώρησαν σε χαμηλά 11 ετών οι πωλήσεις κατοικιών
Αυτή είναι η 9η μηνιαία πτώση τους τελευταίους 10 μήνες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011.
Με τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων να εκτινάσσονται στα ύψη (πάνω από το 7% εν μέσω της ταχύτερης ανόδου στην ιστορία), δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αναλυτές περίμεναν ότι οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών θα μειωθούν περαιτέρω τον Αύγουστο του 2022.
Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 2,0% σε ετήσια βάση (περισσότερο από την αναμενόμενη πτώση κατά 1,5% σε μητρική βάση) πιέζοντας τον δείκτη προς τα κάτω κατά 22,5% σε ετήσια βάση.
κατοικίες_1.jpg
Αυτή είναι η 9η μηνιαία πτώση τους τελευταίους 10 μήνες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011 (πρώην lockdown για τον COVID).
κατοικίες_2.jpg

Οι υπογραφές συμβολαίων μειώθηκαν σε τρεις από τις τέσσερις περιοχές, ενώ η Δύση σημείωσε μικρή αύξηση, παρόμοια με τα δεδομένα του Ιουλίου.


«Η κατεύθυνση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων -- προς τα πάνω ή προς τα κάτω -- είναι ο κύριος κινητήριος μοχλός για την αγορά κατοικιών και τα υψηλά επιτόκια δεκαετίας έχουν μειώσει βαθιά τις υπογραφές συμβολαίων», δήλωσε ο Lawrence Yun, επικεφαλής οικονομολόγος του NAR, σε δήλωση.
«Μόνο όταν ο πληθωρισμός ηρεμήσει, θα δούμε τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων να αρχίζουν να σταθεροποιούνται».
Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών θεωρούνται συχνά ως ο κύριος δείκτης των αγορών υπάρχοντος σπιτιού, δεδομένου ότι τα ακίνητα συνήθως υπόκεινται σε σύμβαση έναν ή δύο μήνες πριν από την πώλησή τους.
Οι πωλήσεις κατοικιών που είχαν στο παρελθόν, υπολογιζόμενες όταν κλείνει ένα συμβόλαιο, μειώθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο.
Τέλος, και ίσως το πιο αξιοσημείωτο, όπως σημειώσαμε προηγουμένως, σύμφωνα με την Atlanta Fed, πριν από λίγες εβδομάδες, το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό θα έπρεπε να ξοδεύει το 44,5% του εισοδήματός του για να αντέξει οικονομικά τις πληρωμές σε ένα σπίτι με μέση τιμή στις ΗΠΑ , το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί με δεδομένα να χρονολογούνται από το 2006.
κατοικίες_3.jpg

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης