Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan διεκδικεί ρόλο σε συμφωνία για τη Zaporizhia - Τάσσεται κατά των δημοψηφισμάτων - Τηλεφωνική επικοινωνία με Zelensky

Ο Erdogan διεκδικεί ρόλο σε συμφωνία για τη Zaporizhia - Τάσσεται κατά των δημοψηφισμάτων - Τηλεφωνική επικοινωνία με Zelensky

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογο του

Διαμεσολαβητικό ρόλο σε ενδεχόμενη συμφωνία για τον πυρηνικό σταθμό στη Zaporizhia διεκδικεί ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη για τη μεταφορά σιτηρών.
Ειδικότερα, ο Erdogan είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο.
Από την πλευρά του, ο Erdogan εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχημένη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και υποστήριξε ότι η συμφωνία για τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia μπορεί να επιτευχθεί με τουρκική μεσολάβηση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η διεξαγωγή μονομερών δημοψηφισμάτων σε ουκρανικές περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία θα παρεμποδίσει τις προσπάθειες αναζωογόνησης της διπλωματικής διαδικασίας.
Τέλος, ο Erdogan επανέλαβε την ετοιμότητα της Τουρκίας να λάβει οποιαδήποτε μέτρα για να βοηθήσει τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας με ειρηνικά μέσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης