Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόσχιση από την Ουκρανία, ένταξη στη Ρωσία ζητούν Donetsk, Luhansk, Zaporizhia, Kherson

Απόσχιση από την Ουκρανία, ένταξη στη Ρωσία ζητούν Donetsk, Luhansk, Zaporizhia, Kherson
Εδώ και 8,5 χρόνια πολεμούσαμε για να ενωθούμε με τη Μητέρα Πατρίδα είπε ο Denis Pushilin, ηγέτης του Donetsk
Σχετικά Άρθρα

Μετά τα δημοψηφίσματα και τα αποτελέσματα που δείχνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των υπό ρωσική κατοχή επαρχιών των Donetsk, Luhansk, Zaporizhia, Kherson επιθυμεί την ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, οι τοπικές αρχές ετοιμάζονται να ζητήσουν και επίσημα από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin να προχωρήσει στην προσάρτηση τους.
Σε δηλώσεις του ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» υποστήριξε ότι οι αρχές της Zaporizhia θα ζητήσουν εντός της ημέρας σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου να αποδεχθεί την περιοχή της Zaporizhia στη Ρωσία.
«Όπως αντιλαμβάνομαι το λογικό της διαδικασίας, το αίτημα μας αναμένεται να εξεταστεί εντός των επόμενων ημερών» υπογράμμισε ο Rogov.

Αίτημα και από Luhansk

Το ίδιο αίτημα αναμένεται να διατυπώσει και η επαρχία του Luhansk, με τον ηγέτη της περιοχής Leonid Pasechnik να ανακοινώνει την πρόθεση του να καταθέσει το σχετικό έγγραφο στον Ρώσο πρόεδρο προκειμένου αυτός να εξετάσει την πιθανότητα ένταξης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk στη Ρωσία.
Στις ίδιες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν εντός των επόμενων ωρών τόσο η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk όσο και οι τοπικές αρχές της Kherson.

Donetsk: Εθνική νίκη

Από την πλευρά του ο Denis Pushilin, ο ηγέτης του Donetsk έκανε λόγο για εθνική νίκη, αναφέροντας πως «πολεμάμε για το δικαίωμα μας να ενωθούμε με τη Ρωσία, να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να είμαστε μαζί με την πραγματική Μητέρα Πατρίδα για περισσότερες από 3.000 ημέρες».
Όπως είπε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αποτέλεσε κανενός είδους έκπληξη, καθώς, όπως υποστήριξε, «όλοι μας εδώ και 8,5 χρόνια προσπαθούσαμε να αποκαταστήσουμε την ιστορική δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης