Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Το Ισραήλ δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των «δημοψηφισμάτων»

Ουκρανία: Το Ισραήλ δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των «δημοψηφισμάτων»

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο, το Ισραήλ υιοθέτησε μια μάλλον επιφυλακτική στάση, καθώς διατηρεί στενές σχέσεις και με τις δύο χώρες.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε ότι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που διεξήχθησαν σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας οι οποίες είναι πλήρως ή μερικώς ελεγχόμενες από τη Ρωσία.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο, το Ισραήλ υιοθέτησε μια μάλλον επιφυλακτική στάση, καθώς διατηρεί στενές σχέσεις και με τις δύο χώρες.
Απέφυγε μεταξύ άλλων να εφοδιάσει με όπλα την Ουκρανία, έστειλε όμως αμυντικό εξοπλισμό, όπως κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
«Το Ισραήλ αναγνωρίζει την (εθνική) κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στις ανατολικές περιφέρειες της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.
Την Κυριακή, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αναλάβει τη νοσηλεία 20 Ουκρανών στρατιωτών που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις.
Η Μόσχα και οι τοπικές αρχές των τεσσάρων περιοχών (Donetsk, Lugansk, Zaporizhzhia και Kherson) υποστήριξαν σήμερα ότι, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, οι κάτοικοι ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ενσωμάτωσής τους στη Ρωσία.

Προσάρτηση στη Ρωσία «δείχνουν» τα «δημοψηφίσματα», λέει η Μόσχα

Οι φιλορωσικές αρχές τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως το «ναι» κερδίζει, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, στα «δημοψηφίσματα» προσάρτησης από τη Ρωσία που έχουν καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα ως στημένα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι ψηφοφορία διεξήχθη από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις περιοχές -Donetsk, LuganskZaporizhzhia και Kherson που αποτελούν περίπου το 15% του ουκρανικού εδάφους.

Η Ρωσία λέει πως επαφίεται στους λαούς των τεσσάρων περιοχών να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να τεθούν υπό τη διακυβέρνηση της Μόσχας.
Στο διάστημα που προηγήθηκε των ψηφοφοριών, προσπάθησε να «ρωσοποιήσει» τα κατεχόμενα εδάφη, περιλαμβανομένης της έκδοσης ρωσικών διαβατηρίων και της συγγραφής εκ νέου των σχολικών εγχειριδίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης