Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που διοργανώνει θα είναι το ακριβότερο όλων των εποχών

Κατάρ: Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που διοργανώνει θα είναι το ακριβότερο όλων των εποχών
Το κόστος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία, για παράδειγμα, φαίνεται σχεδόν ασήμαντο στα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σχετικά Άρθρα
Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το κόστος του Μουντιάλ που διοργανώνει το Κατάρ είναι τουλάχιστον συγκλονιστικά.
Αν αθροίσετε το συνολικό κόστος, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το κόστος κατασκευής νέων γηπέδων και την ανακαίνιση των υπαρχόντων, αλλά και όλα τα χρήματα που δαπανήθηκαν για υποδομές, το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μακράν το πιο ακριβό όλων των εποχών.
Όπως δείχνει ξεκάθαρα το infographic από τον Martin Armstrong της Statista, το Κατάρ το κόστος έχει αγγίξει περίπου τα 220 δις. δολάρια.
Αντίθετα, το κόστος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία, για παράδειγμα, φαίνεται σχεδόν ασήμαντο στα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
28334.jpeg

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το κόστος που σχετίζεται με τα νέα γήπεδα στο Κατάρ είναι μόνο της τάξης των 6,5 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια που προτάθηκαν αρχικά, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών είναι το κόστος υποδομής που αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου Κατάρ 2030.
Αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός κέντρου καινοτομίας με ξενοδοχεία, ένα εξελιγμένο δίκτυο μετρό, στάδια και αεροδρόμια.

Η κριτική

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ έχει δεχθεί διεθνή κριτική όχι μόνο για το υψηλό κόστος του, αλλά κυρίως για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε την αποτυχία των αρχών του Κατάρ να διερευνήσουν τους θανάτους χιλιάδων μεταναστών εργαζομένων την τελευταία δεκαετία, παρά τα στοιχεία που συνδέουν τον πρόωρο θάνατο τους με επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι συνολικά 15.021 υπήκοοι άλλων χωρών πέθαναν στο Κατάρ μεταξύ 2010 και 2019.
Τα κυβερνητικά στοιχεία δεν δείχνουν πόσοι εργαζόμενοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανέφερε.
Η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ σημείωσε ότι συνολικά 35 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε έργα Παγκοσμίου Κυπέλλου που εποπτεύει από το 2015.
Ωστόσο, δεν υπάρχει εκτίμηση για το πόσοι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε άλλα έργα υποδομής που σχετίζονται με τη διοργάνωση του τουρνουά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης