Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merz (CDU): Οι Ουκρανοί πρόσφυγες κάνουν... τουρισμό με τα λεφτά της Γερμανίας

Merz (CDU): Οι Ουκρανοί πρόσφυγες κάνουν... τουρισμό με τα λεφτά της Γερμανίας
Τα σχόλια του Merz έρχονται καθώς οι Γερμανοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον αντίκτυπο που έχει ο πόλεμος της Ουκρανίας στην οικονομία τους
Ο ηγέτης της γερμανικής αντιπολίτευσης Friedrich Merz κατηγόρησε τους Ουκρανούς πρόσφυγες ότι εκμεταλλεύονται το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Γερμανίας αναζητώντας προστασία στη χώρα, εισπράττοντας επιδόματα και στη συνέχεια επιστρέφοντας στην Ουκρανία.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ένα είδος τουρισμού πρόνοιας από την πλευρά αυτών των προσφύγων στη Γερμανία.
Έρχονται στη Γερμανία, παίρνουν τα επιδόματα, επιστρέφουν στην Ουκρανία, ξανά στη Γερμανία, και ξανά πίσω στην Ουκρανία», δήλωσε ο Merz, ηγέτης των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στην τηλεόραση Bild.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «ένας μεγάλος αριθμός» από τους περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες που είναι εγγεγραμμένοι στη Γερμανία "αρμέγουν" το κράτος.
«Έχουμε ένα πρόβλημα εδώ που επιδεινώνεται».

Ανησυχίες για τα προσφυγικά κύματα

Τα σχόλια του Merz έρχονται καθώς οι Γερμανοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον αντίκτυπο που έχει ο πόλεμος της Ουκρανίας στην οικονομία τους και, ειδικότερα, στην τιμή της ενέργειας.
Η χώρα προετοιμάζεται για έναν σκληρό χειμώνα εν μέσω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου, οι οποίες αναμένεται να διπλασιαστούν τουλάχιστον για πολλά νοικοκυριά.
Περίπου τα μισά γερμανικά νοικοκυριά θερμαίνουν τα σπίτια τους με φυσικό αέριο.
Ο λαϊκιστικός τόνος των δηλώσεων του Merz που είναι περισσότερο εναρμονισμένος με τη ρητορική του φιλορωσικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, σηματοδοτεί μια στροφή για το κεντροδεξιό κόμμα του, το οποίο είχε υποστηρίξει στο παρελθόν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει τους Ουκρανούς.
Ερωτηθείς εάν οι πολιτικές της Γερμανίας για τους πρόσφυγες έπρεπε να είναι πιο αυστηρές, ο Merz είπε ότι ολόκληρο το μεταναστευτικό σύστημα της κυβέρνησης ήταν «ασυνεπές» και ζήτησε «αυστηρά όρια» στον αριθμό των νεοφερμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης