Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX στο +0,8%, τα futures της Wall +1,2%

Μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX στο +0,8%, τα futures της Wall +1,2%
Οι μετοχές καταγράφουν κέρδη για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις συνεδριάσεις
Σχετικά Άρθρα
Εύθραυστη είναι η ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από ένα διστακτικό ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αύξηση των επιτοκίων και την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών και την επικείμενη ύφεση.
Οι δείκτες χαρακτηρίζονται από έντονη μεταβλητότητα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,8% στις 12.334 μονάδες. 
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,2% στις 7.001 μονάδες. 
Στις 5.785μονάδες με κέρδη 0,3% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,6% στις 21.084 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.502 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 1,4%.
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται με το αμερικανικό αργό στο +2% και τα 78,22 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent σημειώνει άνοδο 1,9% στα 84,41 δολ. το βαρέλι.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό συμβόλαιο Νοεμβρίου TTF να ενισχύεται 3% στα 178 δολ.
Μεικτά ήταν τα πρόσημα στις αγορές της Ασίας, μετά την πτώση στη Wall Street.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 26.571 μονάδες, στην Κίνα ο Shangai Composite ενισχύθηκε 1,4% στις 3.093 μονάδες, ενώ ο Hang Seng σημείωσε οριακή άνοδο 0,16% στις 17.883 μονάδες.

Στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια στις "επόμενες αρκετές συνεδριάσεις" της, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde, σε ακρόαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις μετοχές σε underweight για τους επόμενους τρεις μήνες, λέγοντας ότι η αύξηση των πραγματικών αποδόσεων και η προοπτική ύφεσης υποδηλώνουν ότι η πτώση θα συνεχιστεί.
"Τα τρέχοντα επίπεδα των αποτιμήσεων των μετοχών μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν πλήρως τους σχετικούς κινδύνους και ίσως χρειαστεί να υποχωρήσουν περαιτέρω για να φτάσουμε σε ένα κατώτατο σημείο της αγοράς", ανέφεραν οι αναλυτές.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις στην Ιταλία μετά τη νίκη του δεξιού συνασπισμού της Giorgia Meloni στις εκλογές της Κυριακής (26/9).
Η πρώτη γυναίκα ηγέτης της χώρας αντιμετωπίζει την επιδείνωση του οικονομικού outlook, υψηλά επίπεδα χρέους με αυξανόμενες αποδόσεις ομολόγων και αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επιπλέον, η Τράπεζα της Αγγλίας θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το κραχ της στερλίνας στον απόηχο της ανακοίνωσης του νέου υπουργού Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Kwasi Kwarteng για το μεγαλύτερο πακέτο φορολογικών περικοπών της Βρετανίας εδώ και 50 χρόνια.
Τη Δευτέρα, ο διοικητής της BoE Andrew Bailey προσπάθησε να κατευνάσει τις αγορές, δηλώνοντας ότι η τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται στην επόμενη συνεδρίασή της, αλλά η ανάκαμψη της στερλίνας ήταν περιορισμένη με την επόμενη συνάντηση να απέχει πάνω από ένα μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης