Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Τα γεγονότα στη Βρετανία ίσως αυξήσουν την οικονομική πίεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Bostic (Fed): Τα γεγονότα στη Βρετανία ίσως αυξήσουν την οικονομική πίεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ
«Η αντίδραση στα προτεινόμενα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης δείχνει μία πραγματική ανησυχία και αποτελεί ένα φόβο ότι οι νέες ενέργειες θα προσθέσουν αβεβαιότητα στην οικονομία», τόνισε ο Bostic.
Σχετικά Άρθρα
Τα γεγονότα στη Βρετανία, με τις εξαγγελθείσες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις να πυροδοτούν ένα ταχύτατο ξεπούλημα της βρετανικής λίρας, αντανακλούν την αυξανόμενη αβεβαιότητα για την κατεύθυνση της οικονομίας της χώρας και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη οικονομική πίεση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic.
«Η αντίδραση στα προτεινόμενα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης δείχνει μία πραγματική ανησυχία και αποτελεί ένα φόβο ότι οι νέες ενέργειες θα προσθέσουν αβεβαιότητα στην οικονομία», τόνισε ο Bostic σε μια διαδικτυακή συνέντευξη για την Washington Post.
«Το βασικό ερώτημα θα είναι τι σημαίνει αυτό για την τελική αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής οικονομίας, κάτι που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το πώς θα αποδώσει η οικονομία των ΗΠΑ» πρόσθεσε.
Πάντως, παρότι είναι ο πρώτος αξιωματούχος της Fed που αναφέρθηκε στα γεγονότα στη Βρετανία, δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αντιδράσει με οποιονδήποτε επιθετικό τρόπο στις εξελίξεις.
Αντίθετα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα εστιάζει στον έλεγχο του πληθωρισμού καθώς η αστάθεια που παρατηρήθηκε πρόσφατα στις αγορές μετοχών των ΗΠΑ, καθώς και στις αγορές συναλλάγματος από τη Βρετανία έως την Ιαπωνία, ενδέχεται να συνεχιστεί.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να θέσουμε υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.
Μέχρι να συμβεί αυτό, θα δούμε νομίζω μεγάλη αστάθεια στην αγορά προς όλες τις κατευθύνσεις» εκτίμησε ο κ. Bostic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης