Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Οι Γερμανοί ακροδεξιοί συγχαίρουν τη Meloni

Deutsche Welle: Οι Γερμανοί ακροδεξιοί συγχαίρουν τη Meloni
Οι Γερμανοί ακροδεξιοί του εθνολαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, ΑfD, πανηγυρίζουν

Μουδιασμένος είναι ο πολιτικός κόσμος και στη Γερμανία για τη νίκη της ιταλικής ακροδεξιάς.
Ωστόσο το εθνολαϊκιστικό κόμμα AfD δηλώνει ότι "γιορτάζει μαζί με την Ιταλία".
Οι Γερμανοί ακροδεξιοί του εθνολαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, ΑfD, πανηγυρίζουν σπεύδοντας να συγχαρούν εγκάρδια την Georgia Meloni, νοσταλγό του φασισμού, για τη νίκη της στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συμπρόεδροι του κόμματος Alice Weidel και Tino Hrupala συνεχάρησαν "την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ιταλίας" κάνοντας λόγο για πολιτική αλλαγή.
"Η Γερμανία είναι σχεδόν η μόνη χώρα στην Ευρώπη με Αριστερούς και Πρασίνους στον κυβερνητικό συνασπισμό" αναφέρουν οι συμπροεδρεύοντες.
"Γιορτάζουμε με την Ιταλία. Συγχαρητήρια στην κεντροδεξιά συμμαχία. Μαζί με τον φίλο μας Mateo Salvini, η Georgia μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Σουηδία στον Βορρά, Ιταλία στον Νότο. Οι αριστερές κυβερνήσεις ανήκουν στο παρελθόν" έγραψε μέσω twitter και η βουλευτής του AfD Beatrix von Storx.

«Δύσκολες μέρες για την Ευρώπη»

Κατά τα άλλα επικρατεί μούδιασμα και ανησυχία στον πολιτικό κόσμο για την άνοδο της ακροδεξιάς στην εξουσία σε μια σημαντική χώρα της ΕΕ εν καιρώ πολέμου στην Ουκρανία.
"Έρχονται δύσκολες μέρες για την Ευρώπη" αναφέρει η Γερμανίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους Σοδιαλδημοκράτες και πρώην υπ. Δικαισύνης της Γερμανίας Καταρίνα Μπάρλεϊ σημειώνοντας μέσω της εφημερίδας Welt: "Η Μeloni θα είναι μια πρωθυπουργός με πολιτικά πρότυπα τον Victor Orban και τον Donald Trump.
Η νίκη της κεντροδεξιάς συμμαχίας στην Ιταλία είναι ανησυχητική για την Ευρώπη".
Ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Alexander Graff Lampdorf εκτιμά ότι με τη νέα ιταλική κυβέρνηση θα γίνει πιο δύσκολη "η λήψη αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο".
Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος των Γερμανών Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Rasmus Andersen, κάνει λόγο για μια "άνευ προηγουμένου ιταλική διολίσθηση προς τα δεξιά" με τεράστιες επιπτώσεις για την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο