Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη μείωση της πίεσης του Nord Stream 2 τη νύχτα (25/9) - Εντοπίστηκε διαρροή αερίου στα νερά της Δανίας

Μεγάλη μείωση της πίεσης του Nord Stream 2 τη νύχτα (25/9) - Εντοπίστηκε διαρροή αερίου στα νερά της Δανίας
Τελικά η μείωση της πίεσης οφείλονταν σε διαρροή αερίου στον θαλάσιο χώρο της Δανίας
Σχετικά Άρθρα

(Upd) Η έρευνα που ξεκίνησε νωρίς το πρωί αφότου ο Nord Stream 2, ο αδρανής αγωγός φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης παρουσίασε ξαφνική απώλεια πίεσης, έδειξε ότι υπάρχει διαρροή αερίου στα ύδατα της Δανίας, αναφέρει το Bloomberg.
Η ταχεία πτώση της πίεσης στον αγωγό Nord Stream 2 καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μία από τις δύο σειρές που αποτελούν τη σύνδεση, ανέφερε ο φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού.
«Οι θαλάσσιες αρχές της Γερμανίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Ρωσίας ειδοποιήθηκαν αμέσως», ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία. «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη».
Η τοποθεσία του συμβάντος εντοπίστηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας νοτιοανατολικά του νησιού Bornholm, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Nord Stream 2.
Η Δανική Ναυτιλιακή Αρχή, η οποία ανακοίνωσε τη διαρροή αερίου τη Δευτέρα, δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη.
«Συνιστάται στους ναυτικούς να μην πλησιάζουν περισσότερο από 5 ναυτικά μία μίλια την αναφερόμενη θέση», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή στην ανακοίνωση της ιστοσελίδας της.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόση ποσότητα αερίου διέρρευσε στα ύδατα της Βαλτικής.
Οι διαρροές αερίου σε υποθαλάσσιους αγωγούς ενδέχεται να παρουσιάζουν μακροπρόθεσμους περιβαλλοντικούς κινδύνους καθώς και άμεσους κινδύνους πυρκαγιάς. ον Ιούλιο του 2021, ένας υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου που διαρρέει η Petroleos Mexicanos στον Κόλπο του Μεξικού προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά, προσελκύοντας τη διεθνή προσοχή και κριτική από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και πολιτικούς.

Προηγήθηκε πτώση της πίεσης 


Νωρίτερα το BN έγραφε:
Άγνωστης αιτίας πτώση της πίεσης στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ειδκότερα, ο εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού δήλωσε ότι η πίεση μειώθηκε από 300 σε 7 bar κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν γνώριζε την αιτία της πτώσης.

Ο ρωσικής ιδιοκτησίας αγωγός, ο οποίος προοριζόταν να διπλασιάσει τον όγκο του φυσικού αερίου που ρέει από την Αγία Πετρούπολη κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, είχε μόλις ολοκληρωθεί και είχε γεμίσει με 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου όταν ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz, τον έβαλε στον πάγο λίγο πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο διαχειριστής με έδρα την Ελβετία, ο οποίος έχει νόμιμα εκκαθαριστεί, είπε ότι ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές και ότι η διαρροή, εάν αυτή ήταν η αιτία, δεν θα μπορούσε να ήταν στον τερματικό σταθμό στο Lubmin, στη βόρεια Γερμανία.
«Αν ήταν στο Lubmin, θα το είχατε ακούσει», είπε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης