Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Καμία απόφαση για κλείσιμο συνόρων ή στρατιωτικό νόμο - Φήμες των εχθρών μας

Peskov (Ρωσία): Καμία απόφαση για κλείσιμο συνόρων ή στρατιωτικό νόμο - Φήμες των εχθρών μας
Λόγω της γενικής επιστράτευσης και της φυγής πολλών Ρώσων στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα

Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων ή για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις παραμεθόριες περιοχές υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφερόμενος στην τάση φυγής πολλών Ρώσων πολιτών προκειμένου να αποφύγουν τη στράτευση στο πλαίσιο της γενικής επιστράτευσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ερωτηθείς για την επιβολή στρατιωτικού νόμου, ο Peskov είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικό και πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κάτι τέτοιο, ενώ το ίδιο υποστήριξε και για το σενάριο κλεισίματος των συνόρων.
«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όλες αυτές τις «διαρροές».
Οι αντίπαλοι και οι εχθροί μας εξακολουθούν να διακινούν τέτοιες φήμες.
Το κάνουν και κάποιοι υστερικοί στο εσωτερικό της χώρας μας.
Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.
Υπάρχουν πάρα πολλά fake news» υπογράμμισε ο Peskov.

Παραδοχή του Κρεμλίνου για λάθη στη στρατολόγηση

Το Κρεμλίνο ωστόσο, παραδέχθηκε σήμερα λάθη στην στρατολόγηση εφέδρων για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το διάταγμα (της επιστράτευσης) παραβιάστηκε», δήλωσε ο Peskov, ενώ εξέφρασε την προσδοκία ότι «τα λάθη θα διορθωθούν».
Οι αρχές δήλωσαν πως η επιστράτευση 300.000 εφέδρων αφορά μόνο όσους έχουν στρατιωτική εμπειρία ή τις επιδιωκόμενες ικανότητες.
Όμως έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις επιστράτευσης ανθρώπων μεγάλων σε ηλικία, αρρώστων ή χωρίς εμπειρία καθώς και φοιτητών, σημειώνει το Reuters.
Η επιστράτευση προκάλεσε διαδηλώσεις και οδήγησε σε χιλιάδες συλλήψεις μετά την ανακοίνωσή της από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα.
Πολλοί Ρώσοι φαίνεται επίσης πως επέλεξαν να φύγουν από τη χώρα αν ληφθεί υπόψη η αυξημένη συρροή στα σύνορα με τη Γεωργία, το Καζακστάν, τη Φινλανδία ή τη Μογγολία.
Αυξήθηκαν επίσης κατακόρυφα τα αεροπορικά ταξίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85