Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έγκυρα τα δημοψηφίσματα σε Donbass, Kherson, Zaporizhia – Πάνω από 50% η συμμετοχή

Ρωσία: Έγκυρα τα δημοψηφίσματα σε Donbass, Kherson, Zaporizhia – Πάνω από 50% η συμμετοχή
Στο 77% η συμμετοχή των πολιτών στα δημοψηφίσματα στις επαρχίες του Donetsk και Luhansk
Σχετικά Άρθρα

Στην τέταρτη – και προτελευταία - ημέρα τους είναι τα δημοψηφίσματα που πραγματοποιούνται στις επαρχίες του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για έγκυρες ψηφοφορίες, καθώς όπως υποστηρίζουν η συμμετοχή σε αυτές ξεπέρασε το 50%.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τις προηγούμενες τρεις ημέρες, η συμμετοχή στο Donetsk ανήλθε στο 77,12%, στο Luhansk στο 76,09%, στη Zaporizhia στο 51,55% και στην Kherson, μόλις που ξεπέρασε το 50%, αν συμπεριληφθούν και οι ψήφοι όσων πολιτών άσκησαν το δικαίωμα τους σε έδαφος έξω από αυτές τις περιοχές.
Σημειώνεται πως η ψηφοφορία θα συνεχιστεί έως και αύριο Τρίτη 27/9, ενώ από το απόγευμα αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα.
Η Ρωσία έχει διαμηνύσει πως από τη στιγμή που το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών είναι θετικό και υπέρ της ένταξης, τότε θα κινηθεί πολύ άμεσα για να προσαρτήσει τις ουκρανικές αυτές επαρχίες, τις οποίες πλέον θα θεωρεί ρωσικό έδαφος και τις οποίες θα μπορεί να υπερασπίζεται με κάθε δυνατό όπλο έχει στη διάθεση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης