Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Δεν επανεξελέγη ο απερχόμενος υπ. Εξωτερικών Luigi Di Maio

Ιταλία: Δεν επανεξελέγη ο απερχόμενος υπ. Εξωτερικών Luigi Di Maio
Δεν κατάφερε να επανεκλεγεί ο ηγέτης του κόμματος "Προσπάθεια Πολιτών" και απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio
Σχετικά Άρθρα

Δεν κατάφερε να επανεκλεγεί ο ηγέτης του κόμματος "Προσπάθεια Πολιτών" και απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στην εκλογική του περιφέρεια της Νάπολης.
Ο Di Maio, πρώην ηγέτης του λαϊκιστικού "Κινήματος Πέντε Αστέρων", το οποίο εγκατέλειψε τον Ιούνιο για να ιδρύσει το κόμμα "Προσπάθεια Πολιτών", συγκέντρωσε το 24,3% των ψήφων έπειτα από την καταμέτρηση σε 403 από τα 440 εκλογικά κέντρα στην εκλογική περιφέρεια Νάπολη Φουοριγκρότα όπου το 2018 είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.
Ο υποψήφιος του "Κινήματος Πέντε Αστέρων", ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Sergio Costa, έχει μέχρι στιγμής σαφές προβάδισμα με 40,5% σε αυτή την εκλογική περιφέρεια.
Τρίτη έρχεται η υποψήφια της κεντροδεξιάς, η Mariarosaria Rossi, με 22,2%, ενώ η υποψήφια του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione, η Μάρα Καρφάνια, έρχεται τέταρτη με 6,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης