Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Δεν θα χαρακτηρίσουμε τη Ρωσία κράτος – τρομοκράτη, θα μας δέσει τα χέρια

Λευκός Οίκος: Δεν θα χαρακτηρίσουμε  τη Ρωσία κράτος – τρομοκράτη, θα μας δέσει τα χέρια

Ο Jake Sullivan τόνισε ότι η Ουάσιγκτον «θα συνεχίσει να ενισχύει την πίεση στη Ρωσία στο οικονομικό πεδίο

Σχετικά Άρθρα

Η απόφαση να χαρακτηριστεί η Ρωσία ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας δεν θα ασκούσε σημαντική πίεση στη Μόσχα, αλλά θα μείωνε την ευελιξία των ΗΠΑ, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan σε συνέντευξή του στο NBC την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Μας δένει τα χέρια

«Επομένως, αυτό είναι απλώς θέμα ενός συγκεκριμένου εργαλείου και ο βαθμός στον οποίο το πλεονέκτημά του υπερτερεί της αρνητικής πλευράς, που είναι ότι δένει τα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών και μειώνει την ευελιξία μας χωρίς να προσθέτει μεγάλη οικονομική πίεση στη Ρωσία» είπε ο Sullivan, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον «θα συνεχίσει να ενισχύει την πίεση στη Ρωσία στο πεδίο της Οικονομίας».

Ανόητα μέτρα…

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε λάβει την τελική απόφαση να μην ορίσει τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας.
Το Κίεβο καθώς και αρκετοί βουλευτές είχαν καλέσει την Ουάσιγκτον να τοποθετήσει τη Ρωσία σε αυτή τη λίστα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharovaείχε νωρίτερα περιγράψει αυτές τις πρωτοβουλίες ως ανόητα μέτρα, προειδοποιώντας ότι τέτοια βήματα των ΗΠΑ δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Τα κράτη - τρομοκράτες

Ο κατάλογος θα μπορούσε να περιλαμβάνει κράτη τα οποία, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, «έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει πράξεις διεθνούς τρομοκρατίας».
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ευρεία εξουσία να επιβάλλει κυρώσεις σε αυτές τις χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μπορεί να λάβει μέτρα εναντίον αυτών των οντοτήτων και ιδιωτών, καθώς και των κρατών που συναλλάσσονται με χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα.
Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, την Κούβα και τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης