Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι Εργατικοί δεσμεύονται να καταργήσουν τις φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους που ανακοίνωσε η Truss

Βρετανία: Οι Εργατικοί δεσμεύονται να καταργήσουν τις φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους που ανακοίνωσε η Truss
Ο ηγέτης των Εργατικών είπε ότι θα αναθεωρήσει τις φοροελαφρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα (άνω των 150.000 λιρών ετησίως)

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Keir Starmer δεσμεύτηκε την Κυριακή (25/9/2022) ότι θα καταργήσει ορισμένες φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η συντηρητική κυβέρνηση της Liz Truss στην περίπτωση νίκης του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν το 2024.
Κατά την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου του, που διεξάγεται στο Λίβερπουλ, το Εργατικό Κόμμα επικέντρωσε την κριτική του κυρίως στις μειώσεις φόρων τις οποίες ανακοίνωσε η Truss την Παρασκευή.
Μιλώντας στο BBC, ο Starmer είπε ότι θα αναθεωρήσει τις φοροελαφρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα (άνω των 150.000 λιρών ετησίως), καταγγέλλοντας ότι η πολιτική αυτή της Truss έχει ως στόχο «οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι».
Εφόσον οι Εργατικοί, που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, αναλάβουν την κυβέρνηση, θα επαναφέρουν τον φορολογικό συντελεστή του 45% για τα υψηλά εισοδήματα.
Ο υπουργός Οικονομικών Kwasi Kwarteng ανακοίνωσε ότι ο συντελεστής αυτός θα καταργηθεί από τον προσεχή Απρίλιο.
Ο Starmer χαρακτήρισε μάλιστα «ανόητο» το επιχείρημα ότι «αν επιτρέψουμε στους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι, τα χρήματα αυτά θα φτάσουν μέχρι τις τσέπες όλων μας».
Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ και σημαίνων στέλεχος των Εργατικών Andy Burnham είπε στο Sky News ότι η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η Truss είναι «κατάφωρος βανδαλισμός της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης