Τελευταία Νέα
Διεθνή

Truss (Βρετανία): Δεν πρέπει να ακούμε τις απειλές του Putin – Να συνεχίσουμε τις κυρώσεις στη Ρωσία

Truss (Βρετανία): Δεν πρέπει να ακούμε τις απειλές του Putin – Να συνεχίσουμε τις κυρώσεις στη Ρωσία
Δεν θα πρέπει να ακούμε τους εκφοβισμούς και τις κενές απειλές του Ρώσου προέδρου, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας
Σχετικά Άρθρα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Liz Truss δήλωσε ότι η χώρα της και οι σύμμαχοί της δεν θα πρέπει να ακούν τις «προσπάθειες εκφοβισμού» του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin αφότου κήρυξε μερική επιστράτευση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων.
«Δεν θα πρέπει να ακούμε τους εκφοβισμούς και τις κενές απειλές του. Αντιθέτως, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τις κυρώσεις στη Ρωσία και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία», είπε σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN που μεταδόθηκε σήμερα.
Η Truss, η οποία συναντήθηκε με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας, στο πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό με την ιδιότητα της πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, κάλεσε τις δημοκρατικές χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες να αντιταχθούν σθεναρά στα «αυταρχικά καθεστώτα».

«Στρατηγικό λάθος»

Σχολιάζοντας τη μερική επιστράτευση που κήρυξε την περασμένη εβδομάδα ο Putin, είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος κλιμακώνει την εισβολή επειδή δεν κερδίζει τον πόλεμο και ότι έχει κάνει «στρατηγικό λάθος».
«Νομίζω ότι δεν ανέμενε τις ισχυρές αντιδράσεις από τον ελεύθερο κόσμο», υποστήριξε.
Αναφερόμενη στις διαφωνίες του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Truss είπε ότι θέλει μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων για το λεγόμενο πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.
Σημείωσε ότι με τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden συμφώνησαν πως θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ειρήνη σε αυτήν την επαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην «ειδική σχέση» της Βρετανίας με τις ΗΠΑ, την οποία θέλει να ενισχύσει στο μέλλον.
Όταν ρωτήθηκε αν η Βρετανία θα υπερασπιστεί με στρατιωτικά μέσα την Ταϊβάν, σε περίπτωση εισβολής της Κίνας, η Truss απάντησε:
«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με τους συμμάχους μας για να διασφαλίσουμε ότι η Ταϊβάν είναι σε θέση να αμυνθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο