Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλάσια κεφάλαια ζητά από τις UBS και Credit Suisse το ελβετικό κράτος

Διπλάσια κεφάλαια ζητά από τις UBS και Credit Suisse το ελβετικό κράτος
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποχρεώσει τις δύο μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες UBS και Credit Suisse Group να διακρατούν διπλάσια από τα απαιτούμενα κεφάλαια που προβλέπουν οι κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, ανακοίνωσε η αρμόδια κρατική επιτροπή για τα τραπεζικά θέματα της Ελβετίας. Ουσιαστικά προτείνεται μία ενίσχυση των κεφαλαίων στις τράπεζες που είναι “πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν”.
Οι αλλαγές αυτές προτείνονται προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικές αναγκαστικές διασώσεις των τραπεζών. Τα συνολικά κεφάλαια των δύο αυτών τραπεζών ξεπερνούν κατά 4 φορές το μέγεθος της ελβετικής οικονομίας. Οι δύο τράπεζες πρέπει να διακρατούν συνολικό μετοχικό κεφάλαιο στο 19% των περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ η Επιτροπή της Βασιλείας είχε ανακοινώσει συντελεστή 10,5%.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κανόνες που πρότεινε η Επιτροπή Βασιλείας, οι UBS και Credit Suisse θα πρέπει να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους κατά περίπου 20 δισ. ελβετικά φράγκα, σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις των οίκων. Το Tier 1 της UBS διαμορφώνεται στο 16,4%, ενώ τοαντίστοιχο ποσοστό του Tier 1 για την Credit Suisse, ανέρχεται στο 16,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης