Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΑΜ Ρωσίας: «Καταρρίψαμε 8 ουκρανικά drones, πριν χτυπήσουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye»

ΥΠΑΜ Ρωσίας: «Καταρρίψαμε 8 ουκρανικά drones, πριν χτυπήσουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye»
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν και τα 8 drones, διαβεβαιώνοντας πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα
Σχετικά Άρθρα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις γύρω από τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας της Zaporozhye και ότι εξαπέλυσαν οκτώ «καμικάζι» μη επανδρωμένα αεροσκάφη, drones, στο εργοστάσιο.
Οι ρωσικές δυνάμεις τα κατέρριψαν όλα και τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα, πρόσθεσε το υπουργείο.
«Αποτράπηκαν οι απόπειρες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να πλήξουν το έδαφος του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας με οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι.
Όλα τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν έξω από το έδαφος του πυρηνικού σταθμού», ανέφερε η στρατιωτική υπηρεσία σε έκθεσή της και πρόσθεσε: «Η κατάσταση της ακτινοβολίας στον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye είναι φυσιολογική».
Οι Ρώσοι ανέφεραν επίσης πως το ουκρανικό πυροβολικό εκτόξευσε 59 βλήματα μέσα σε μια ημέρα εναντίον κατοικημένων περιοχών του Ενερχοντάρ και εδαφών που γειτνιάζουν με τον πυρηνικό σταθμό.
«Το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έβαλε για άλλη μια φορά με βλήματα τις κατοικημένες περιοχές της πόλης Enerhodar και τα εδάφη που γειτνιάζουν με τον πυρηνικό σταθμό.
Το ουκρανικό πυροβολικό εκτόξευσε 59 βλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τέσσερα από αυτά εξερράγησαν σε περιοχή της Ενερχοντάρ και μία έπληξε το κανάλι νερού κοντά στον πυρηνικό σταθμό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης