Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές οι πολίτες - Τα βλέμματα στραμμένα στο κόμμα Fratelli d'Italia της Meloni

Ιταλία: Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές οι πολίτες - Τα βλέμματα στραμμένα στο κόμμα Fratelli d'Italia της Meloni
Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας 26/9

Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 25/9, οι Ιταλοί, έχοντας το περιθώριο να ψηφίσουν μέχρι  τις 23:00 το βράδυ (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος).
Οι κάλπες για να ψηφίσουν 50.869.304 Ιταλοί ψηφοφόροι άνοιξαν στις 7 το πρωί (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας), με τις ουρές να σχηματίζονται από νωρίς.
Το 51,74% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου είναι γυναίκες και το 48,26% άνδρες, ενώ 4.741.790 είναι απόδημοι Ιταλοί.
Συνολικά, σε όλη την ιταλική επικράτεια, τα εκλογικά τμήματα είναι 61.566, με την πλειοψηφία να φιλοξενείται σε σχολικά συγκροτήματα.
Μόλις κλείσουν οι κάλπες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σειράς δημοσκοπήσεων κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll), ενώ η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας 26/9.
Ωστόσο, υπάρχει αγωνία για το ποσοστό της συμμετοχής λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που προβλέπονται για όλη την ημέρα, κάνουν αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν πως μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία.

Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση - Φαβορί η συντηρητική συμμαχία

Φαβορί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η συντηρητική συμμαχία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Στις εκλογές είναι δύο οι κύριες συμμαχίες κομμάτων που μετέχουν και συγκεκριμένα, το συντηρητικό μέτωπο (με Fratelli d'Italia της Giorgia Meloni, Lega του Matteo Salvini και Forza Italia του Silvio Berlusconi) και το προοδευτικό (Δημοκρατικό Κόμμα, Περισσότερη Ευρώπη, Συμμαχία Οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς και Επιλογή Πολιτών).
Ακόμη,ως ανεξάρτητη δύναμη παίρνει μέρος στις ιταλικές εκλογές το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ τη στήριξη των εκλογέων ζητούν, επίσης, τα κόμματα Ζωντανή Ιταλία και Δράση, τα οποία πρόσφατα δημιούργησαν τον λεγόμενο «Κεντρώο Πόλο».
Σημειώνεται ότι ο εκλογικός νόμος με τον οποίο διεξάγεται αυτή η εκλογική αναμέτρηση εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το 2018 και βασίζεται κατά δυο τρίτα στην απλή αναλογική και κατά ένα τρίτο στο πλειοψηφικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης