Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Βλέπει πάλι... προσωρινό τον πληθωρισμό και δηλώνει ότι θα υποχωρήσει χωρίς άνοδο της ανεργίας

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Βλέπει πάλι... προσωρινό τον πληθωρισμό και δηλώνει ότι θα υποχωρήσει χωρίς άνοδο της ανεργίας

Απάντηση στο σχόλιο του Larry Summers ότι η ανεργία θα έπρεπε να διατηρηθεί στο 5% για 6 μήνες ώστε να υποχωρήσει ο πληθωρισμός  

Σχετικά Άρθρα

υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen συνεχίζειπαρά την ομοβροντία αναλύσεων για την επερχόμενη ύφεση, να βλέπει μια πορεία προς μείωση του πληθωρισμού χωρίς σημαντική αύξηση της ανεργίας, παρόλο που η Federal Reserve διατηρεί μια επιθετική στρατηγική αύξησης επιτοκίων που θα μπορούσε να προκαλέσει επιβράδυνση της ανάπτυξης ή ύφεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2023.
Οι αξιωματούχοι της Fed πιθανότατα «πρέπει να μειώσουν την πίεση στην αγορά εργασίας, αλλά σίγουρα δεν θέλω να πω ότι το ποσοστό ανεργίας πρέπει να αυξηθεί» έως και 5%, δήλωσε\ σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το περιοδικό The Atlantic στην Ουάσιγκτον
Το σχόλιό της ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την πρόβλεψη του πρώην υπουργού Οικονομικών Larry Summers  ότι η ανεργία θα έπρεπε να φτάσει στο 5% για τουλάχιστον έξι μήνες πριν ο πληθωρισμός υποχωρήσει κάτω από το 2,5%.
Σε ακόμη μια επιθετική αύξηση επιτοκίων, κατά 75 μονάδες βάσης, προχώρησε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.
Στην απόφαση της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2022 εκτίμησε μάλιστα ότι θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.
Όσο πιο επιθετική γίνεται στη νομισματική πολιτική της Fed τόσο εντείνεται η πίεση στην ΕΚΤ να ακολουθήσει, στην συνεδρίαση του Οκτωβρίου.
Και τούτο γιατί αν η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης αφήσει την ψαλίδα στο κόστος δανεισμού να διευρυνθεί κι άλλο, θα δει το ευρώ να καταποντίζεται σε πρωτοφανή χαμηλά έναντι του αμερικανικού δολαρίου, που σήμερα κινείται σε υψηλά 20 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο