Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εταιρική σχέση με τη Σαουδική Αραβία στην ενέργεια, «αμνησία» για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Γερμανία: Εταιρική σχέση με τη Σαουδική Αραβία στην ενέργεια, «αμνησία» για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Γερμανία επιχειρεί να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της καθώς η Ρωσία περιορίζει τις ροές του φυσικού αερίου

Σχετικά Άρθρα
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 μετά από συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman ότι επιθυμεί να εμβαθύνει την ενεργειακή εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Scholz δήλωσε ότι η συνεργασία θα πρέπει να συμπεριλάβει, εκτός από τα ορυκτά καύσιμα και το υδρογόνο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuterσ.
Η Γερμανία, μέχρι πρόσφατα σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τη Ρωσία για φυσικό αέριο, επιδιώκει να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Scholz , σε ένα διήμερο ταξίδι στον Κόλπο, επισήμανε ότι αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα σε συνομιλίες με τον πρίγκιπα.
Εξέχοντες Γερμανοί πολιτικοί από μια διαφορετικά κόμματα κάλεσαν τον καγκελάριο να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα θέματα με άρθρο τους στο Der Spiegel.
«Μπορείτε να υποθέσετε ότι δεν έμεινε τίποτα ανείπωτο», είπε όταν ρωτήθηκε αν είχε συζητήσει και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi.

Παγκόσμια κατακραυγή

Η δολοφονία του Khashoggi στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη πριν από τέσσερα χρόνια προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και άσκησε πίεση στον de facto ηγεμόνα της Σαουδικής Αραβίας.
Μια έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε πριν από ένα χρόνο ανέφερε ότι ο πρίγκιπας είχε εγκρίνει την επιχείρηση για τη δολοφονία ή τη σύλληψη του Khashoggi, αλλά η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη του πρίγκιπα διαδόχου και απέρριψε το πόρισμα της έκθεσης.
Σε ένδειξη αναθέρμανσης των σχέσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επισκέφθηκαν τη χώρα και συναντήθηκαν με τον πρίγκιπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης