Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται το πρώτο τεστ ενεργειακής αντοχής και ετοιμότητας στην Ευρώπη: Το κύμα ψύχους της ερχόμενης εβδομάδας

Έρχεται το πρώτο τεστ ενεργειακής αντοχής και ετοιμότητας στην Ευρώπη: Το κύμα ψύχους της ερχόμενης εβδομάδας
Την ερχόμενη εβδομάδα η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει το πρώτο κύμα ψύχους με θερμοκρασίες χαμηλότερες από τον μέσο όρο της εποχής
Σχετικά Άρθρα

Για το πρώτο τεστ ενεργειακής αντοχής και ετοιμότητας ετοιμάζεται η Ευρώπη!
Ένα πολικό κύμα ψύχους θα διαπεράσει τη δυτική Ευρώπη μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι η πρώτη δοκιμασία για το πόσο πρόθυμοι είναι οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών να καθυστερήσουν να ανοίξουν τους θερμοστάτες θέρμανσης στα σπίτια τους σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν ενέργεια και να ελαφρύνουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Οι θερμοκρασίες στο Λονδίνο θα πέσουν στους σχεδόν 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μέσο όρο, σύμφωνα με την εταιρεία πρόβλεψης Maxar Technologies.
Στη Φρανκφούρτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 3,5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα συνήθη επίπεδα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τμήματα της Γαλλίας και της Ισπανίας θα αντιμετωπίσουν επίσης θερμοκρασίες 3-4 βαθμούς χαμηλότερες από τον εποχικό κανόνα.

Το μπαλάκι στους καταναλωτές

Οι διαχειριστές δικτυών καταρτίζουν σχέδια για το πώς θα διαμοιράσουν την ενέργεια, αν χρειαστεί αυτό το χειμώνα, καθώς με τις επιλογές να έχουν εξαντληθεί για την αντικατάσταση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, το βάρος πέφτει στη μείωση της ζήτησης, άρα και της κατανάλωσης.
Και το μπαλάκι πέφτει στους καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται οικειοθελώς να μειώσουν την κατανάλωση, αλλά αν όχι, υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορεί να λάβει μια εταιρεία δικτύου, το πιο ακραίο από τα οποία είναι οι οργανωμένες διακοπές ρεύματος.
Ενώ οι κυβερνήσεις στηρίζουν με δισεκατομμύρια ευρώ τους καταναλωτές που παλεύουν με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, η ελπίδα είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα κρατήσουν τους θερμοστάτες τους χαμηλωμένους ακόμη και τους ψυχρότερους μήνες.

Τέλος η εργασία από το σπίτι... επιστροφή στο γραφείο για οικονομία!

"Εμφανίζονται κάποια σημάδια μείωσης της ζήτησης από τα νοικοκυριά λόγω της εκτίναξης των τιμολογίων λιανικής", δήλωσε η EnergyScan, η πλατφόρμα ανάλυσης αγοράς της Engie SA.
"Αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες".
Με πολλούς ανθρώπους να επιστρέφουν στον εργασιακό τους χώρο, η ζήτηση ενέργειας αναμένεται να κορυφωθεί τις πρώτες πρωινές και τις τελευταίες απογευματινές ώρες, ιδίως με τα περισσότερα φώτα που ανάβουν καθώς οι μέρες μικραίνουν.
Στη Βρετανία, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζήτηση φυσικού αερίου νωρίς το πρωί αυξάνεται ήδη αυτή την εβδομάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του διαχειριστή δικτύου National Grid.
Η αιολική παραγωγή ήταν επίσης χαμηλή, υπογραμμίζοντας ότι ο καιρός σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα μπορούσε να είναι δύσκολος αυτόν τον χειμώνα.
Οι κανονικές θερμοκρασίες αναμένεται να επιστρέψουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και η αιολική παραγωγή θα αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης