Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ελέγχει τον πόλεμο στην Ουκρανία, νόμιμα τα δημοψηφίσματα και γιατί η φθορά της Δύσης είναι μη αναστρέψιμη

Η Ρωσία ελέγχει τον πόλεμο στην Ουκρανία, νόμιμα τα δημοψηφίσματα και γιατί η φθορά της Δύσης είναι μη αναστρέψιμη
Η Ουκρανική αντεπίθεση… μετά το Kharkiv απέτυχε….

(upd 2) Η Ρωσία έχασε το Kharkiv και το Ιzyum μετά από 7 μήνες ένοπλης σύρραξης… και στην Δύση, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ξεκίνησε… η προπαγάνδα…
Η Ρωσία χάνει τον πόλεμο, η Ουκρανία θα κερδίσει, το καθεστώς Zelensky των διεφθαρμένων της Ουκρανίας μπορεί να απελευθερώσει όλα τα εδάφη… η ενωμένη Δύση μπορεί να κερδίσει την Ρωσία, το ΝΑΤΟ κερδίζει την Ρωσία… και άλλα τέτοια επιχειρήματα…
Μάλιστα μέχρι και ο δικός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης…. ως καλός γνώστης στρατηγικής που δεν ξέρει να ξεχωρίσει ένα λειόκανο όπλο από ραβδωτό έκανε πρόβλεψη… η Ρωσία δεν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία…

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα

Η Ρωσία κατέχει 122.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους της Ουκρανίας από την περιοχή του Donbass με τις περιοχές του Donetsk και Luhansk έως την Zaporizhia ή Zaporizhye και στα νότια την Kherson και την Κριμαία από την εποχή του 2014.
Η Ρωσία έχασε 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στην Ουκρανία στην περιοχή Kharkiv και Izyum.
Αναλύοντας τα δεδομένα, οι ρωσικές δυνάμεις ηττήθηκαν στο Kharkiv επειδή είχαν αποδυναμωθεί, είχαν αποχωρήσει σχεδόν το 65% των ρωσικών στρατευμάτων και οι δυνάμεις που είχαν απομείνει ήταν για κάθε ένα ρώσο στρατιώτη αναλογούσαν 3 ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι.
Στο Kharkiv π.χ. οι ρωσικές δυνάμεις είχαν κολλήσει εδώ και μήνες, δεν υπήρχε καμία επιβεβαιωμένη εδαφική πρόοδος… οι ρωσικές δυνάμεις είχαν οριοθετήσει την στρατηγική τους.
Κατέλαβαν το Luhansk πλήρως, είχαν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του Donetsk στο Donbass, κατέλαβαν το 70% της Zaporizhia και το 60% της Kherson στα νότια.
Π.χ. με βάση την στρατιωτική στρατηγική των ρωσικών δυνάμεων στην Kherson ο ρωσικός στρατός εδώ και μήνες έχει οριοθετήσει τα εδάφη που έχει καταλάβει και κρατάει άμυνα… στις ουκρανικές αντεπιθέσεις…

Η Ουκρανική αντεπίθεση… μετά το Kharkiv απέτυχε….

Εξαιρώντας το Kharkiv όπου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πλήρως αποδυναμωθεί… οι Ουκρανοί επιχείρησαν προέλαση προς το Donbass και μεγάλη επίθεση στην Kherson στα νότια.
Και οι δύο προσπάθειες απέτυχαν… πλήρως όταν συνάντησαν τις ρωσικές και τσετσενικές δυνάμεις…
Μάλιστα οι απώλειες που έχουν υποστεί οι Ουκρανοί από τις προσπάθειες προέλασης… φθάνουν τις 7.500 νεκρούς και 11.400 τραυματίες.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί πολύ μεγάλα πλήγματα…
Οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων είναι περίπου 70% λιγότερες πλην μιας ημέρας… όπου όντως οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 260 στρατιώτες κυρίως λόγω πυραυλικών επιθέσεων από τους Ουκρανούς…

Τα δημοψηφίσματα είναι νόμιμα, η αυτοδιάθεση των πληθυσμών είναι δημοκρατική διαδικασία

Στο Donbass και στα νότια οι ρωσώφωνοι βρίσκονταν υπό καθεστώς μόνιμης τρομοκρατίας από το 2014.
Δεν είναι τυχαίο ότι 14.300 ρωσώφωνοι έχουν σκοτωθεί από τους Ουκρανούς από το 2014 στις περιοχές του Donbass και στα νότια.
Οι ρωσώφωνοι δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν στην Ουκρανία… δεχόντουσαν συνεχή τρομοκρατία από το διεφθαρμένο καθεστώς Zelensky και παραστρατιωτικών οργανώσεων που διοικούν περιοχές…
Τα τάγματα Azov π.χ. είναι ναζιστικές οργανώσεις αλλά στην Ευρώπη ο ναζισμός είναι κατακριτέος… όχι στην Ουκρανία μάχεται με τους «καλούς Ουκρανούς»
Τα δημοψηφίσματα σε Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia είναι νόμιμα αφού το 80% και πλέον των κατοίκων θα ζητήσουν να προσαρτηθούν στην ρωσική ομοσπονδία.
Οι ρώσοι ρητώς έχουν δηλώσει ότι όσα εδάφη ζητήσουν μέσω δημοψηφίσματος να ενταχθούν στην Ρωσία, θα αποτελούν ρωσικό έδαφος και θα αμυνθούν με όλα τα μέσα ακόμη και με συμβατικά πυρηνικά όπλα.
Οι Ουκρανοί, το ΝΑΤΟ και η Δύση των ανδρείκελων τύπου Ursula Von De Leyen και Borrell της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της εξωτερικής πολιτικής αλλά και των πολιτικών – μαριονετών δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η Ρωσία… έχει κερδίσει συν τοις άλλοις γιατί οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας…έχουν στραφεί κατά της κοινωνίας της Δύσης, κατά των ευρωπαίων πολιτών…

Την Πέμπτη τα νομοσχέδια για προσάρτηση

Η ρωσική Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) ενδέχεται να θέσει προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου νομοσχέδια που ενσωματώνουν ρωσικά κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετέδωσε στις 24/9/2022 το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.
Το τηλεγράφημα του TASS αναμετέδωσε το Reuters.
Η Μόσχα ξεκίνησε την Παρασκευή 23/9 τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, προκαλώντας την καταδίκη από το Κίεβο και την Δύση, που απέρριψαν τις ψηφοφορίες ως απάτη και δεσμεύτηκαν να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματά τους.
Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη (27/9).

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας... απέτυχαν…

Οι κυρώσεις απέτυχαν να πλήξουν την Ρωσική οικονομία…
Η Ευρώπη καταρρέει οικονομικά, περνάει σε ύφεση, η ενεργειακή κρίση έχει πλήξει καίρια την μεσαία αστική τάξη… αλλά στην Ευρώπη μιλάνε για τους Ουκρανούς…
Όχι η Ευρώπη δεν υπερασπίζεται τους Ουκρανούς θέλει να εκδικηθεί ματαιόδοξα τους Ρώσους που τους παίζουν με το φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Οι κυρώσεις απέτυχαν αφού οι ζυμώσεις στις κοινωνίες είναι συγκλονιστικές.
Δείτε τι έγινε στην Σουηδία, τι θα συμβεί στην Ιταλία και το κύμα αλλαγών συνεχίζεται… οι κυβερνήσεις υπέρ των κυρώσεων θα τιμωρηθούν από τις κοινωνίες τους…
Η φθορά στην Δύση είναι μη αναστρέψιμη.
Οι μαριονέτες ευρωπαίοι πολιτικοί δεν κατανόησαν ότι έγιναν θύματα στην πολιτική των ΗΠΑ στην Ευρώπη που προωθεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο και θέλει να αποδυναμώσει την Ρωσία…
Το γεροντάκι που κυβερνάει τις ΗΠΑ ο Biden είναι μια τελειωμένη υπόθεση…

Τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης;

Στις 23 Σεπτεμβρίου, οι πιο έντονες μάχες μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των σχηματισμών των Ουκρανικών δυνάμεων συνεχίστηκαν στο Lyman, βορειοανατολικά του Slovyansk.
Μετά την «αντεπίθεση των Ουκραών» γύρω από το Izum, η πρώτη γραμμή σταθεροποιήθηκε κατά μήκος της γραμμής Rubtsi – Drobishevo – Mayaki – Yampol - Serebryanka.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν επανειλημμένα να σπάσουν τη ρωσική άμυνα εκεί, αλλά οι μεγάλες απώλειες ήταν το μόνο που κέρδισαν.
Η πιο πρόσφατη επίθεση έλαβε χώρα γύρω από το χωριό Yacivka στην περιοχή Rubtsi.
Σε αυτήν την περιοχή διεξάγονται έντονες μάχες με τις δυνάμεις της Ουκρανίας να διεκδικούν τον έλεγχο της Yacivka και έτσι να προχωρούν προς το Rubtsi.
Στις 22 Σεπτεμβρίου, οι μονάδες της Ουκρανίας μπήκαν για λίγο στο χωριό Drobishevo, αλλά στις 23 Σεπτεμβρίου αντιμετώπισαν τις ρωσικές επιθέσεις και υποχώρησαν.

Νέος υφυπουργός Άμυνας

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά τον επικεφαλής της στρατιωτικής επιμελητείας, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις της στην Ουκρανία εμφανίζουν δυσκολίες στον τομέα αυτόν.
Ο στρατηγός Dmitry Bulgakov απαλλάχθηκε των καθηκόντων του υφυπουργού Άμυνας λόγω της «μετάθεσής του σε άλλη θέση», ανέφερε το υπουργείο, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις. Θα αντικατασταθεί από τον συνταγματάρχη Mikhail Mizintsev ο οποίος «θα είναι υπεύθυνος για τον υλικοτεχνικό ανεφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων» πρόσθεσε.
Ο 60χρονος Mizintsev, που ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου της Εθνικής Άμυνας, θα αναλάβει έτσι χρέη υφυπουργού.
Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του ο Mizintsev ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης στο γενικό επιτελείο στρατού.
Του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε στην πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις, την περασμένη άνοιξη.

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στις μονάδες της 81ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας κοντά στο Kramatorsk (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk) είχε ως αποτέλεσμα να σκοτώσουν περισσότερους από 220 Ουκρανούς στρατιώτες.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν μονάδες μισθοφόρων κοντά στο Slavyansk και το Ozyornoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).
Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 100 στρατιώτες.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις υψηλής ακρίβειας στις θέσεις της τακτικής ομάδας Chayka κοντά στο Zaporozhye, καθώς και στις προσωρινές βάσεις των εθνικιστικών ταγμάτων Skif, Dnepr και Gepard.
Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 190 ουκρανοί και μισθοφόροι και 12 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού να κατγαστραφούν.

Η επιχειρησιακή - τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό εξουδετέρωσαν τις προσωρινές βάσεις του 59ου Μηχανοκίνητου Πεζικού και της 63ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας κοντά στο Bezymennoye και στο Ternoviye Pody… συνολικά σκοτώθηκαν πάνω από 130 Ουκρανοί στρατιώτες.

Ο κατάλογος των στόχων που εξουδετερώθηκαν περιλαμβάνει 4 θέσεις διοίκησης: ένα της 14ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Dvurechnaya (περιοχή Kharkiv), το 9ο Σύνταγμα της Εθνικής Φρουράς κοντά στο Primorskoye (περιοχή Zaporozhye), καθώς και τη διοίκηση και θέσεις παρατήρησης 2ου και 3ου τάγματος από την 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία κοντά στη Novoandreyevka και τη Verkhnyaya Tersa (περιοχή Zaporozhye).

Συνολικά 74 μονάδες πυροβολικού, σε 142 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανών έχουν εξουδετερωθεί.

3 αποθήκες πυραύλων, οπλισμού πυροβολικού και πυρομαχικών καταστράφηκαν κοντά στο Zaporozhye, στη Monachinovka (περιοχή Kharkiv) και στο Donetskoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).

1 ουκρανικό αυτοκινούμενο σύστημα Buk-M1 καταστράφηκε κοντά στο Nikiforovka στο Donetsk.

Η πολεμική αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων κατέρριψε 1 ουκρανικό αεροπλάνο MiG-29 κοντά στη Novosyolovka (περιοχή Mykolaiv), καθώς και 2 αεροσκάφη Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στο Vesyoloye (περιοχή Kherson) και το Kamyshevka στο Donetsk.

Οι ρωσικές μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε διάφορα εδάφη της Ουκρανίας τις τελευταίες 48 ώρες.
Οι μονάδες αεράμυνας έχουν επίσης καταστρέψει 42 πυραυλοπροωθούμενα βλήματα που εκτοξεύτηκαν από το αμερικανικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS (MRLS), καθώς και από το Olkha MRLS, κοντά στο Plodovoye και στη Novaya Kakhovka (περιοχή Kherson).
Επιπλέον, περιπλανώμενα πυρομαχικά «Geran-2» (τοπική ονομασία για το Shahed-136 που αναπτύχθηκε από το Ιράν) των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησαν πλήγμα στην πόλη - λιμάνι της Οδησσού.
Σύμφωνα με φωτογραφίες από την περιοχή τουλάχιστον ένα Geran-2 χτύπησε στρατιωτικό στόχο στην περιοχή του λιμανιού.

Οι συνολικές απώλειες των Ουκρανών...

Συνολικά, 298 αεροπλάνα και 155 ελικόπτερα, 2.054 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 376 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 5.077 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 844 οχήματα μάχης εξοπλισμένα με MRLS, 3.410 πυροβόλα καθώς και 4 στρατιωτικά πυροβόλα και όλμους ουκρανών έχουν καταστρέψει οι ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης