Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Toyota σταματά οριστικά την παραγωγή οχημάτων και πουλάει το εργοστάσιο της

Ρωσία: Η Toyota σταματά οριστικά την παραγωγή οχημάτων και πουλάει το εργοστάσιο της
Η Toyota δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκτυο λιανικής της για την παροχή υπηρεσιών σε υπάρχοντες πελάτες της Toyota και της Lexus.
Σχετικά Άρθρα
Η ιαπωνική Toyota Motor Corp (7203.T) ανακοίνωσε την Παρασκευή 23/9 ότι αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία λόγω της διακοπής των προμηθειών βασικών υλικών και ανταλλακτικών.
Η Toyota είχε αναστείλει την παραγωγή στην Αγία Πετρούπολη τον Μάρτιο του 2022 λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και σταμάτησε τις εισαγωγές στη Ρωσία.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διατηρήσαμε πλήρως το εργατικό δυναμικό μας και διασφαλίσαμε ότι η εγκατάστασή μας ήταν έτοιμη να επανεκκινήσει την παραγωγή εάν το επέτρεπαν οι περιστάσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
«Ωστόσο, μετά από έξι μήνες, δεν μπορέσαμε να ξαναρχίσουμε τις κανονικές μας δραστηριότητες και δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι μπορούμε να ξαναρχίσουμε στο μέλλον».
Η Toyota δήλωσε ότι οι δραστηριότητές της στη Μόσχα πρέπει να αναδιαρθρωθούν, αλλά ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκτυο λιανικής της για την παροχή υπηρεσιών σε υπάρχοντες πελάτες της Toyota και της Lexus.
«Θα προσφέρουμε (το προσωπικό)... βοήθεια για την επαναπρόσληψη, την επανειδίκευση και την ευημερία, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής υποστήριξης πάνω από τις νομικές απαιτήσεις», δήλωσε η Toyota.
Η ρωσική εφημερίδα Kommersant, η οποία ανέφερε πρώτη τα σχέδια, είπε ότι το εργοστάσιο, το οποίο έχει χωρητικότητα 100.000 μονάδων ετησίως και παράγει τα μοντέλα Camry και RAV4, θα διατηρηθεί και ενδέχεται να πωληθεί στο μέλλον.
Το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας δήλωσε ότι εργάζεται μαζί με τις περιφερειακές αρχές για τρόπους ανάπτυξης της τοποθεσίας.
Πολλά εργοστάσια στη Ρωσία ανέστειλαν την παραγωγή τους και έδωσαν άδεια λόγω ελλείψεων εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας λόγω κυρώσεων και φυγής δυτικών κατασκευαστών από τότε που η Μόσχα έστειλε ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης