Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 2ετές ομόλογο στο 4,2% - Άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από το 2007

ΗΠΑ: Το 2ετές ομόλογο στο 4,2% - Άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από το 2007
Η άνοδος των αποδόσεων ήρθε καθώς οι αγορές ζύγισαν τις επιπτώσεις των τελευταίων αποφάσεων πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Οι αποδόσεις των ομολόγων ανέβηκαν την Παρασκευή 23/9 και μάλιστα η απόδοση του 2ετούς σημείωσε νέο υψηλό 15ετίας καθώς οι αγορές αξιολόγησαν την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve και το τι μπορεί σημαίνει για την αμερικανική οικονομία
Το ευαίσθητο στις πολιτικές αποφάσεις 2ετές σημείωσε νέο ρεκόρ 15ετίας στο 4,266%.
Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις, με μία μονάδα βάσης να ισούται με 0,01%.
Η άνοδος των αποδόσεων ήρθε καθώς οι αγορές ζύγισαν τις επιπτώσεις των τελευταίων αποφάσεων πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, καθώς σηματοδοτεί την προθυμία της να αποδεχθεί μια ύφεση στο μέλλον, εάν σταματήσει να αυξάνεται ο πληθωρισμός.
Η Fed πραγματοποίησε άλλη μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης και δήλωσε ότι σκοπεύει να παραμείνει επιθετική, ανεβάζοντας τα επιτόκια στο 4,6% το 2023 και στο 4,4% μέχρι το τέλος του 2022 εφαρμόζοντας τις δικές τους ουσιαστικές αυξήσεις στον απόηχο της απόφασης.
Ακόμη και με την έντονη αύξηση των αποδόσεων αυτής της εβδομάδας, πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι αποδόσεις θα μπορούσαν να ανέβουν υψηλότερα.
ομόλογα.JPG
«Αν και είμαστε πιθανότατα πολύ πιο κοντά στο τέλος της αύξησης των παγκόσμιων επιτοκίων, θα συνεχίσει να κορυφώνεται ο παγκόσμιος πληθωρισμός», έγραψε ο Tom Essaye του Sevens Report.
Ο Komal Sri-Kumar, πρόεδρος της Sri-Kumar Global Strategies, δήλωσε στο «Squawk Box» του CNBC ότι βλέπει το 10ετές να αγγίζει τουλάχιστον το 4% και πρόσθεσε ότι η κλίση της ανεστραμμένης καμπύλης αποδόσεων υποδηλώνει μια ύφεση μπροστά.
Πολλοί αναλυτές ερμηνεύουν ότι τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια είναι σημαντικά υψηλότερα από τα μακροπρόθεσμα επιτόκια ως σήμα ύφεσης.
«Η αγορά ομολόγων αναμένει ύφεση το πρώτο εξάμηνο του 2023 και ήδη προσβλέπει στην τελική ανάκαμψη», είπε.
«Αυτό συνέβη το 2006, το 2007 — ακολουθούμε το ίδιο μοτίβο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης