Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Ackman (Pershing Square): «Περισσότερη μετανάστευση θα βοηθούσε τη Fed να συντρίψει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει ύφεση»

Bill Ackman (Pershing Square): «Περισσότερη μετανάστευση θα βοηθούσε τη Fed να συντρίψει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει ύφεση»
Ο Bill Ackman σημείωσε πως η μετανάστευση θα μπορούσε να βοηθήσει τη Fed να αποφύγει την καταστροφή της αγοράς εργασίας και της οικονομίας.
Η ενίσχυση της μετανάστευσης θα μπορούσε να είναι μέρος της λύσης στο πρόβλημα της Federal Reserve καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει τον επίμονο πληθωρισμό, υποστήριξε ο Bill Ackman, αμερικανός δισεκατομμυριούχος, επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management με δήλωσή του στο Twitter σήμερα Παρασκευή 23/09.

O «πονοκέφαλος της Fed»

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει το τρομακτικό πρόβλημα, του να περιορίσει τον πληθωρισμό των ΗΠΑ χωρίς να οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, κατάρρευση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων ή ύφεση στην οικονομία.
«Δεν είναι πιο λογικό να μετριάζουμε τον πληθωρισμό των μισθών με αυξημένη μετανάστευση παρά αυξάνοντας τα ποσοστά, καταστρέφοντας τη ζήτηση, αφήνοντας τους ανθρώπους χωρίς δουλειά και προκαλώντας ύφεση;» ρώτησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και αφεντικό της Pershing Square.
Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε υψηλό 40 ετών στο 9,1% τον Ιούνιο και παρέμεινε πάνω από το 8% τον Αύγουστο.
Η Fed αντέδρασε αυξάνοντας το βασικό της επιτόκιο από σχεδόν μηδέν σε μεταξύ 3% και 3,25% φέτος.

Ανοιχτά σύνορα από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σύνορά τους στους Ρώσους που φεύγουν από το εθνικό σχέδιο, είπε ο Ackman.
Αυτό θα υπονόμευε τη συνεχιζόμενη εισβολή της χώρας στην Ουκρανία και θα ενισχύσει τη δεξαμενή των ειδικευμένων εργαζομένων της Αμερικής, σημείωσε ο γνωστός επενδυτής.
«Ας αφαιρέσουμε τα εμπόδια για τους πιο λαμπρούς της Ρωσίας.
"Οι πιο ταλαντούχοι Ρώσοι πρέπει να φύγουν τώρα πριν γίνουν τροφή σε έναν άδικο πόλεμο.
Κάνοντας αυτό σώζει την οικονομία μας και καταστρέφει το μέλλον της Ρωσίας." υπογράμμισε με έμφαση ο Ackman.


Η πρόβλεψη

Επιπροσθέτως ο Ackman σημείωσε, ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνήθως αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό μειώνοντας τη ζήτηση ή αυξάνοντας την προσφορά στο σύστημα.
Ωστόσο, είπε ότι ο πληθωρισμός των μισθών δεν θα επιβραδυνθεί έως ότου τα επιτόκια φτάσουν σε υψηλά επίπεδα που είναι επώδυνα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και την οικονομία.

Δεδομένου αυτού, ο διαχειριστής hedge fund είπε, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να προσκαλέσουν περισσότερους Ρώσους και άλλους ξένους υπηκόους στη χώρα, κάτι που θα ενισχύσει την εγχώρια προσφορά εργασίας και θα αμβλύνει την ανοδική πίεση στους μισθούς.
Ωστόσο, δεν ασχολήθηκε με το ερώτημα εάν ένα διευρυμένο εργατικό δυναμικό θα τροφοδοτούσε τη συνολική ζήτηση και επομένως τον πληθωρισμό.

Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων απο την Fed

Ο Ackman υποστήριξε σε μεγάλο βαθμό τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed φέτος.
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, προέβλεψε ότι οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας θα οδηγήσουν σε μείωση του πληθωρισμού κατά το ήμισυ σε περίπου 4% το επόμενο έτος.
Ενώ, τέλος ον Μάιο, είπε, ότι ο πληθωρισμός και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό ήταν εκτός ελέγχου και προειδοποίησε ότι μόνο η επιθετική δράση της Fed ή η κατάρρευση του χρηματιστηρίου και της οικονομίας θα έλυνε το πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης