Διεθνή

Bild: Ο αρχισφαγέας της Wagner θέλει να…δολοφονήσει τον Putin και να γίνει νέος χαλίφης στο Κρεμλίνο

Bild: Ο αρχισφαγέας της Wagner θέλει να…δολοφονήσει τον Putin και να γίνει νέος χαλίφης στο Κρεμλίνο
Η Wagner πλέον στρατολογεί με “κράχτη” μια φωτογραφία του ίδιου του Prigozhin και σύνθημα “Γίνε μέρος της ελίτ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ρωσίας”

Ο εξουσία του Vladimir Putin απειλείται μέσα από τον «στενό του κύκλο», από τις δικές του τάξεις; Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ναι, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild.
Ο ηγέτης του Κρεμλίνου πέρασε μερικές δύσκολες εβδομάδες τον τελευταίο καιρό και έχει αποδυναμωθεί στο εσωτερικό λόγω της πολεμικής καταστροφής στην Ουκρανία.
Αυτό ακριβώς φαίνεται να θέλει να εκμεταλλευτεί τουλάχιστον ένας ισχυρός σύμμαχός του – και παρουσιάζεται ως ισχυρός στρατιωτικός ηγέτης.
«Μου φαίνεται ότι μυρίζει αίμα», λέει ανώωυμα στην γερμανική εφημερίδα ένας γνώστης.
Ένας άλλος περιμένει ένα «ενδιαφέρον παιχνίδι» για την εξουσία στο Κρεμλίνο, σύμφωνα πάντα με την Bild.
Παρότι οι προπαγανδιστές του Putin πλειοδοτούν στο σενάριο ενός πυρηνικού πολέμου, η αλήθεια είναι πως η δυσαρέσκεια των Ρώσων για την επιστράτευση που κήρυξε ο Ρώσος Πρόεδρος είναι μεγάλη, σημειώνει η εφημερίδα.
Η βουβή Ρωσία απέκτησε ξαφνικά φωνή λόγω της επιστράτευσης.
Η λαϊκή δυσαρέσκεια που φαινόταν σχεδόν ανύπαρκτη, βγήκε στην επιφάνεια μετά το διάγγελμα Putin.
Ετσι, όσοι βλέπουν πιο μακριά, τουλάχιστον πέρα απ’ τον πόλεμο και τον Putin, ίσως βρίσκουν τώρα την κατάλληλη στιγμή να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους. Ένας απ’ αυτούς είναι ο “κολλητός” του Πούτιν, ο άνθρωπος που ηγείται του παραστρατιωτικού, μισθοφορικού στρατού Wagner που τον βαρύνει σωρεία καταγγελιών για εγκλήματα τόσο στη Λιβύη όσο και τώρα στα μέτωπα της Ουκρανίας.
Ο Γεβγκένι Πριγκοζίν, από τους πιο στενούς φίλους του Ρώσου προέδρου και φερόμενος ως χρηματοδότης των μισθοφόρων της Wagner , θα μπορούσε κάλλιστα να του σκάψει τον… λάκκο.
Εξάλλου, έχει φτιάξει το προφίλ του αφού έχει τιμηθεί δυο φορές με τον τίτλο του “Ηρωα της Ρωσίας”!!
«Γνωστός και ως «σεφ του Πούτιν» θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Ρώσου προέδρου και να αναλάβει ο ίδιος την εξουσία», αναφέρει η εφημερίδα Bild και προσθέτει πως «ο 61χρονος δισεκατομμυριούχος, επικεφαλής της διαβόητης ομάδας μισθοφόρων «Βάγκνερ», η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε Συρία, Αφρική και Ουκρανία, άρχισε να προωθεί τον εαυτό του μέσω του διαδικτύου».
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα , δύο βίντεο εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Διαδίκτυο στα οποία ο  Prigozhin απεικονίζεται ως ένας σκληρός και ταυτόχρονα ανθρώπινος στρατιωτικός ηγέτης.
Τουλάχιστον ένα από τα βίντεο δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον Πριγκοζίν. Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο για τον  Prigozhin, o οποίος, μέχρι τώρα, λειτουργούσε υπογείως, σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τους παρατηρητές και γνώστες, το γεγονός ότι πλέον διεκδικεί την δημοσιότητα, δεν είναι τυχαίο.
Ο Prigozhin, ωστόσο, ο οποίος οφείλει τα πάντα στον Πούτιν, αφού ξεκίνησε κυριολεκτικά σαν μάγειράς του, φαίνεται πως τον γνωρίζει πολύ καλά και, πιθανόν, να έχει εκτιμήσει πως με όπλο του την Wagner, η οποία χαρακτηρίζεται ευθέως “στρατός του Πούτιν”, ξεκινάει την προσωπική του μάχη.
Kαθόλου τυχαία – λένε οι παρατηρητές – η Wagner πλέον στρατολογεί με “κράχτη” μια φωτογραφία του ίδιου του Prigozhin και σύνθημα “Γίνε μέρος της ελίτ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ρωσίας”.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης