Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» στο πετρέλαιο, προ των πυλών η ύφεση - Το brent - 4,85% στα 86,05 δολ.

«Βουτιά» στο πετρέλαιο, προ των πυλών η ύφεση - Το brent - 4,85% στα 86,05 δολ.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) μειώθηκαν επίσης κατά στα 78,74 δολάρια/βαρέλι.
«Βουτιά» της τάξης του 4,85% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο, καθώς ο δείκτης δολαρίου έφτασε στο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών και λόγω των φόβων για τη ζήτηση, καθώς η αύξηση των επιτοκίων οδηγεί τις μεγάλες οικονομίες σε ύφεση.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχώρησαν κατά 4,85% ή 4,39 δολάρια/βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 86,05 δολάρια/βαρέλι.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) μειώθηκαν επίσης κατά στα 78,74 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 4,75 δολαρίων/βαρέλι ή 5,7%.
Τα συμβόλαια του Brent και του WTI των πρώτων μηνών σημείωσαν πτώση 5,28% και 6,80% αντίστοιχα την προηγούμενη εβδομάδα.

Τριγμοί στις αγορές

Οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλό διετίας την Παρασκευή 23/9, ενώ ο δείκτης δολαρίου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, ασκώντας καθοδικές πιέσεις στο πετρέλαιο.
«Οι αδύναμοι ευρωπαϊκοί δείκτες PMI, οι ανησυχίες για την ανάπτυξη ως αποτέλεσμα της επιθετικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη επιβαρύνουν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
Οι τιμές του πετρελαίου δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο από αυτές τις ανησυχίες για την ανάπτυξη», δήλωσε ο Giovanni Staunovo, αναλυτής της UBS.
Η κάμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την ευρωζώνη επιδεινώθηκε τον Σεπτέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ύφεση βρίσκεται προ των πυλών, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες για να αντιμετωπίσουν την κρίση του κόστους ζωής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης