Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός: Η νέα μετάλλαξη COVID-19 «χτυπά» τα παιδιά προκαλώντας νευρολογικές ασθένειες όπως η εγκεφαλίτιδα

Συναγερμός: Η νέα μετάλλαξη COVID-19 «χτυπά» τα παιδιά προκαλώντας νευρολογικές ασθένειες όπως η εγκεφαλίτιδα
Σε συνέντευξη Τύπου στις 14 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι του Tri-Service Hospital δήλωσαν ότι μετά από ανάλυση δειγμάτων έξι παιδιών ασθενών με λοίμωξη από COVID-19 και εγκεφαλίτιδα, ανακαλύφθηκε η παραλλαγή Omicron BA.2.3.7

Μετάλλαξη COVID-19 συνδέεται με παιδιά με νευρολογικές ασθένειες, βρήκαν Ταϊβανοί ερευνητέςΚαθώς η Ταϊβάν βιώνει ένα άλλο κύμα της παραλλαγής του Omicron COVID-19, οι γιατροί αναφέρουν ότι είδαν μεγάλο αριθμό παιδιών με νευρολογικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της εγκεφαλίτιδας.
Σύμφωνα με μια έκθεση έρευνας από νοσοκομείο της Ταϊπέι, η αύξηση των περιπτώσεων εγκεφαλίτιδας φαίνεται να συσχετίζεται με μια μετάλλαξη υπομεταβλητής του Omicron.
Η μελέτη του Γενικού Νοσοκομείου Tri-Service στην Ταϊπέι, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Infectious Diseases, βρήκε μια νέα μετάλλαξη στην πρωτεΐνη S που ανήκει στη γενεαλογία Omicron BA.2.3.7.
Η μετάλλαξη K97E δεν είχε παρατηρηθεί στην Ταϊβάν πριν από την αύξηση των κρουσμάτων Omicron και οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι με αυτήν τη μετάλλαξη, ο ιός μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα κυτοκινών, η οποία μπορεί να εξηγήσει την ξαφνική αύξηση των παιδιατρικών ασθενειών με COVID-19 με δυσμενείς νευρολογικές επιπλοκές.

Η μετάλλαξη παρεμβαίνει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος

Σε συνέντευξη Τύπου στις 14 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι του Tri-Service Hospital δήλωσαν ότι μετά από ανάλυση δειγμάτων έξι παιδιών ασθενών με λοίμωξη από COVID-19 και εγκεφαλίτιδα, ανακαλύφθηκε η παραλλαγή Omicron BA.2.3.7.
Η εντόπιση της μετάλλαξης K97E σχετίζεται με τη διαδικασία αντιγραφής του κορωνοϊού και παρεμβαίνει στην ανοσολογική ρύθμιση του ασθενούς, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει οξεία εγκεφαλίτιδα.
Ο Hung Sheng Shang, διευθυντής του Τμήματος Κλινικής Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Tri-Service, σημείωσε ότι η μετάλλαξη K97E δεν παρατηρήθηκε στις παραλλαγές BA.4 και BA.5, η τελευταία από τις οποίες είναι επί του παρόντος κυρίαρχη στην Ταϊβάν.
Σύμφωνα με τον Chi-Sheng Chen, διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος στο ίδιο νοσοκομείο, η μετάλλαξη K97E βρέθηκε σε βαρέως άρρωστα παιδιά και παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός φλεγμονωδών δεικτών.
Ωστόσο, δεν βρέθηκαν στοιχεία ιογενούς λοίμωξης στο κεντρικό νευρικό σύστημα και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επικυρωθεί επιστημονικά η αιτία της εγκεφαλίτιδας, είπε ο Chen.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης