Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδια για αύξηση της στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω TLTROs μελετά η ΕΚΤ

Σχέδια για αύξηση της στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω TLTROs μελετά η ΕΚΤ
Η αύξηση του επιτοκίου θα οδηγήσει την ΕΚΤ να πληρώνει περισσότερα σε ετήσιους τόκους σε αυτά τα αποθεματικά καταθέσεων των τραπεζών
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά τρόπους αύξησης των επιτοκίων που πληρώνει στις τράπεζες μέσω του προγράμματος TLTROs.
Οι στοχευμένες πράξεις πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (TLTROs) είναι κομβικής σημασίας, καθώς η ΕΚΤ παρέχει στις τράπεζες πιο μακροπρόθεσμα δάνεια με ευνοϊκό κόστος και τις ενθαρρύνει να χορηγούν με τη σειρά τους δάνεια στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές στη ζώνη του ευρώ.
Τα σχέδια της ΕΚΤ αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις στον κλάδο.
Για την καταπολέμηση του αφανούς πληθωρισμού, η ΕΚΤ αύξησε το επιτόκιο που πληρώνει για τα αποθεματικά των τραπεζών αξίας 4,6 τρισ. ευρώ.
Η αύξηση του επιτοκίου θα οδηγήσει την ΕΚΤ να πληρώνει περισσότερα σε ετήσιους τόκους σε αυτά τα αποθεματικά, περιορίζοντας το κεφάλαιο των κεντρικών τραπεζών σε χώρες όπου βρίσκονται τα περισσότερα από αυτά τα αποθεματικά.
Δηλαδή την Ολλανδία και το το Βέλγιο, οι οποίες έχουν ήδη προειδοποιήσει για επικείμενες απώλειες.
Θέτει επίσης την ΕΚΤ στην πολιτικά δυσάρεστη θέση να επιδοτεί τις τράπεζες σε μια εποχή που το κοινό αγωνίζεται εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης