Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alibaba: Επένδυση ύψους1 δισ. δολαρίων στον κλάδο του cloud computing

Alibaba: Επένδυση ύψους1 δισ. δολαρίων στον κλάδο του cloud computing
Ο κλάδος του cloud computing δεν είναι κάτι το καινούργιο για την κινεζική εταιρεία, καθώς αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παίκτη της αγοράς μετά την Microsoft και την Amazon

Σε επένδυση 1 δισ. δολαρίων στον κλάδο του cloud computing (υπολογιστικά νέφη) θα προχωρήσει εντός της επόμενης τριετίας ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, σε μία προσπάθεια να επανέλθει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς.
Η επένδυση αφορά χρηματοοικονομικά και μη κίνητρα, όπως η απευθείας χρηματοδότηση, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει στη δημιουργία προγράμματος που θα βοηθά τους πελάτες της να τοποθετούνται γεωγραφικά στα υπολογιστικά νέφη αναλόγως της αγοράς που κινούνται.
Ο κλάδος του cloud computing δεν είναι κάτι το καινούργιο για την κινεζική εταιρεία, καθώς αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παίκτη της αγοράς μετά την Microsoft και την Amazon.
Παρά το γεγονός πως το cloud computing αποτελεί μικρό μερίδιο του χαρτοφυλακίου υπηρεσίων της εταιρείας, η διοίκηση της Alibaba το θεωρεί μείζονος σήμασίας για την μελλοντική ανάπτυξη και κερδοφορία του ομίλου.
Η πρόσφατη αύξηση στα κρούσματα Covid στην Κίνα έχει επηρεάσει άμεσα τα έσοδα της εταιρείας, με την Alibaba να εμφανίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της στασιμότητα στα μεγέθη της.
Η νέα επένδυση εντάσσεται και στην προσπάθεια της εταιρείας να επεκτείνει τη δραστηριότητα της στο cloud computing, εν μέσω κλιμάκωσης των ελεγκτικών μηχανισμών στην Κίνα.
Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει data centers σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη και η Ταϋλάνδη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης