Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην τελική ευθεία για τις ιταλικές εκλογές 25/9 - Meloni: Εκλογή ΠτΔ από τον λαό - Letta: Θα προστατεύσουμε το Σύνταγμα

Στην τελική ευθεία για τις ιταλικές εκλογές 25/9 - Meloni: Εκλογή ΠτΔ από τον λαό - Letta: Θα προστατεύσουμε το Σύνταγμα
Εάν η κεντροδεξιά λάβει τα δύο τρίτα της Βουλής και της Γερουσίας στην ψηφοφορία της Κυριακής, μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα
Σχετικά Άρθρα
Τη δέσμευσή της για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία απευθείας από τον λαό, επανέλαβε η επικεφαλής του κόμματος Frattelli di Italia (FdI) Giorgia Meloni, στην τελευταία συγκέντρωση της κεντροδεξιάς πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής (25/9). 
Το δεξιό μπλοκ του οποίου ηγείται η Meloni, θα εισάγει την απευθείας εκλογή του Προέδρου από τον ιταλικό λαό, εάν, όπως αναμένεται, αποκτήσει πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο.
Η εν λόγω αλλαγή στην εκλογή του ΠτΔ, αποτελεί μία από τις εμβληματικές δεσμεύσεις του FdI στο πρόγραμμά του.
«Θα προχωρήσουμε σε μια μεταρρύθμιση σε προεδρική κατεύθυνση και θα είμαστε ευτυχείς αν η Αριστερά θέλει να μας βοηθήσει, αλλά αν οι Ιταλοί μας δώσουν τα κατάλληλα ποσοστά, θα το κάνουμε και μόνοι μας», δήλωσε η Meloni σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική Piazza del Popolo της Ρώμης μαζί με τους συμμάχους της Matteo Salvini της Lega και Silvio Berlusconi της Forza Italia (FI).

Letta: «Δεν θα το επιτρέψουμε»

Εάν η κεντροδεξιά λάβει τα δύο τρίτα της Βουλής και της Γερουσίας στην ψηφοφορία της Κυριακής, μπορεί να περάσει την τροποποίηση, αλλάζοντας το ιταλικό Σύνταγμα, χωρίς να χρειαστεί να επιβεβαιωθεί σε δημοψήφισμα από τον ιταλικό λαό.
Τη δέσμευση Meloni καταδίκασε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα την Παρασκευή ο ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Enriso Letta.
«Χθες έπεσε και η τελευταία μάσκα: θέλουν να σκίσουν το Σύνταγμα, και μόνοι τους, και δεν το κρύβουν.
Θα τους εμποδίσουμε να το κάνουν»,  δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην Corriere della Sera.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης