Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Δεν αναγνωρίζουμε τα εικονικά δημοψηφίσματα σε Donbass, Kherson, Zaporizhia

ΝΑΤΟ: Δεν αναγνωρίζουμε τα εικονικά δημοψηφίσματα σε Donbass, Kherson, Zaporizhia
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Δεν αναγνωρίζουμε τα εικονικά δημοψηφίσματα στις περιοχές των Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως «οι Σύμμαχοι δεν αναγνωρίζουν και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία».
«Τα εικονικά δημοψηφίσματα στις περιοχές των Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia της Ουκρανίας δεν έχουν νομιμότητα και θα αποτελέσουν κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα αναγνωρίσουν την παράνομη προσάρτησή τους.
Αυτά τα εδάφη είναι ουκρανικά.
Καλούμε όλα τα κράτη να απορρίψουν τις κατάφωρες προσπάθειες της Ρωσίας για εδαφική κατάκτηση» υποστηρίζει το ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι «οι ρωσικές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της μερικής επιστράτευσης, αποτελούν μια περαιτέρω κλιμάκωση στον παράνομο πόλεμο της εναντίον της Ουκρανίας».
«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παραμένουν αποφασισμένοι στην παροχή πολιτικής και πρακτικής υποστήριξης στην Ουκρανία καθώς συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.
«Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική Συμμαχία και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα σε ολόκληρο τον ευρωατλαντικό χώρο. Στεκόμαστε ενωμένοι για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε κάθε εκατοστό της συμμαχικής επικράτειας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης