Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berlusconi (Ιταλία) υπέρ Putin: Τον «έσπρωξαν» στον πόλεμο - Ήθελαν μόνο την πτώση Zelensky

Berlusconi (Ιταλία) υπέρ Putin: Τον «έσπρωξαν» στον πόλεμο - Ήθελαν μόνο την πτώση Zelensky
Ήθελε να καταλάβει το Κίεβο σε μια εβδομάδα, να διώξει τον Zelensky και να φύγει είπε ο Berlusconi
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως «έσπρωξαν» τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στον πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση Zelensky διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν πρόεδρος του κόμματος Forza Italia, Silvio Berlusconi, ο οποίος είναι πολύ πιθανό μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία να έχει λόγο στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας με τους ακροδεξιούς Fratelli d'Italia και τη Lega του Matteo Salvini.
Ο Berlusconi, ο οποίος έχει προσωπικές σχέσεις με τον Putin, έσπευσε να υποβαθμίσει τις ανησυχίες της Δύσης σχετικά με τις πρόσφατες απειλές του Ρώσου προέδρου για χρήση πυρηνικών όπλων.
«Ο Putin ωθήθηκε από το ρωσικό λαό, από το κόμμα του, από τους υπουργούς τους να εφεύρει αυτήν την ειδική επιχείρηση.
Το σχέδιο της Ρωσίας ήταν αρχικά να κατακτήσει το Κίεβο σε μια εβδομάδα, να αντικαταστήσει τον πρόεδρο Zelensky με μια κυβέρνηση αξιόπιστων ανθρώπων και να φύγει από την Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα ρωσικά στρατεύματα απλώθηκαν στην Ουκρανία, όταν στο μυαλό μου τουλάχιστον, θα έπρεπε να επικεντρωθούν στο Κίεβο» είπε μιλώντας στην τηλεόραση της RAI ο Berlusconi, αναφέροντας πως η απόφαση της Μόσχας να εισβάλλει, ήρθε ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα των φιλορώσων ανταρτών.

Τον παρακάλεσαν

«Οι ηγέτες τους πήγαν στο Κρεμλίνο και παρακάλεσαν τον Putin «να τους υπερασπιστεί», λέγοντας του πως «εάν δεν μας υπερασπιστείς, δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε» υποστήριξε ο Berlusconi, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως είχε επισκεφθεί με τον Ρώσο πρόεδρο την Κριμαία και ότι είχε δει τους ντόπιους να χαιρετούν και να ευχαριστούν τον Putin για την προσχώρηση της περιοχής στη Ρωσία.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Berlusconi σε αυτήν την τοποθέτηση του έκανε λόγο για ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία και όχι για πόλεμο, υιοθετώντας πλήρως τη ρωσική ρητορική που απορρίπτει κατηγορηματικά σύσσωμη η Δύση.
Αν και η Giorgia Meloni, η επικεφαλής των Fratelli d'Italia, οι οποίοι αναμένεται να είναι ο νικητής των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, έχει διαμηνύσει πως η Ιταλία θα στηρίξει τη Δύση και την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία του Putin, οι Salvini και Berlusconi τηρούν διαφορετική στάση, αφήνοντας να διαφανεί μια πιο ευνοϊκή στάση απέναντι στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης