Τελευταία Νέα
Διεθνή

H τήρηση της συμφωνίας του OPEC+ στο επίκεντρο της συνομιλίας Putin - Bin Salman

H τήρηση της συμφωνίας του OPEC+ στο επίκεντρο της συνομιλίας Putin - Bin Salman
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης πιθανούς τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν την Πέμπτη 22/9 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman, σχολιάζοντας θετικά τις προσπάθειες εντός του πλαισίου του OPEC+, ενώ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να τηρήσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης πιθανούς τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Στα τέλη Ιουλίου οι δύο χώρες, ανακοίνωσαν ότι παραμένουν δεσμευμένες στη συμφωνία του OPEC+, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στην αγορά, αλλά και να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης πετρελαίου, σημειώνει το Reuters.

Η ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ευχαρίστησε τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για τη μεσολάβηση του Βασιλείου που επέτρεψε την απελευθέρωση 10 αιχμαλώτων πολέμου που συνελήφθησαν στην Ουκρανία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.
Την Παρασκευή, ο πρίγκιπας διάδοχος πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Putin, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ρώσος πρόεδρος "ευχαρίστησε τον πρίγκιπα διάδοχο για την ενεργό και διακεκριμένη συμβολή του στην επιτυχία της ανταλλαγής αιχμαλώτων", ανέφερε.
Με τη σειρά του, ο πρίγκιπας διάδοχος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του Βασιλείου να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη πολιτικής λύσης στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.
Ο Πρόεδρος Putin χαιρέτισε επίσης την ένταξη του Βασιλείου - ως εταίρου διαλόγου - στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, ενώ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν επίσης πτυχές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τρόποι για την ενίσχυσή της.
Tην Τετάρτη, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος βοήθησε στη διευκόλυνση της απελευθέρωσης δέκα κρατουμένων από πέντε χώρες στο πλαίσιο της ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Σημειώνεται ότι ο bin Salman επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης