Τελευταία Νέα
Διεθνή

O χειμώνας εχθρός… της Ουκρανίας – Ο νέος σχεδιασμός των ρωσικών δυνάμεων και… η βιασύνη των Ουκρανών

O χειμώνας εχθρός… της Ουκρανίας – Ο νέος σχεδιασμός των ρωσικών δυνάμεων και… η βιασύνη των Ουκρανών
Τι κρύβεται πίσω από την μερική επιστράτευση;

Ο χειμώνας έρχεται στην Ουκρανία… και αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη εχθρό των ουκρανικών δυνάμεων αλλά και της κοινωνίας..…
Αν και οι Ουκρανοί, όπως και οι ρώσοι είναι εξοικειωμένοι με τις πολικές θερμοκρασίες εντούτοις… τα χειρουργικά χτυπήματα των ρωσικών δυνάμεων σε υποδομές ενέργειας δεν είναι τυχαίες…
Εν τω μεταξύ τα δημοψηφίσματα μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου 2022 σε Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia, αποτελούν μια στρατηγική άμυνα για τις ρωσικές δυνάμεις και… νέο πρόβλημα για την Ουκρανία…
Εάν οι πολίτες μέσω δημοψηφισμάτων ζητήσουν την προσάρτηση τους στην Ρωσία όπως και θα γίνει… τότε ο ρωσικός στρατός μαζί με αυτούς που θα προέλθουν από την επιστράτευση… θα έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν… ρωσικό έδαφος.

Τι κρύβεται πίσω από την μερική επιστράτευση;

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα σχετικά με μερική επιστράτευση.
Αφορά πολίτες που βρίσκονται σήμερα σε εφεδρεία, που έχουν υπηρετήσει στις τάξεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι θα κινητοποιηθούν 300 χιλιάδες άντρες, που είναι μόνο περίπου το 1% του ανθρώπινων πόρων της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, σκοπός της μερικής κινητοποίησης είναι ο έλεγχος των κατεχόμενων εδαφών
Οι στρατιώτες θα υπογράψουν συμβάσεις με τον Στρατό, δηλαδή θα λάβουν χρηματική αμοιβή ως συμβασιούχοι.
Η οικονομική αποζημίωση για στρατιωτική θητεία στη ζώνη μάχης είναι περίπου 2.000 δολάρια το μήνα.

Η Βόρειος Κορέα

Ενώ η Βόρειος Κορέα διαψεύδει ότι παρέχει όπλα στην Ρωσία εντούτοις εδώ και μήνες κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για να παράσχει περιορισμένο στρατιωτικό σώμα για να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Η Βόρειος Κορέα έχει μεγάλο στρατό αλλά δεν έχει εμπειρία μάχης.
Η συμμετοχή Κορεατών στρατιωτικών στον πόλεμο σε ξένο έδαφος θα αύξανε τη μαχητική ετοιμότητα του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού.

Η χρονική στιγμή της μερικής κινητοποίησης στη Ρωσία δεν οφειλόταν τόσο στην πρόσφατη αναγκαστική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή του Kharkiv στην Ουκρανία, αλλά μάλλον σε επιχειρησιακές και στρατηγικές εκτιμήσεις με βάση το κλίμα της περιοχής.
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες από τη στιγμή της ανακοίνωσης της κινητοποίησης για να αναπτυχθούν οι στρατιώτες στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, οι όποιες επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή θα περιπλακούν λόγω των καιρικών συνθηκών.
Ως εκ τούτου, η Ουκρανία έχει μόνο λίγες εβδομάδες για να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο.
Σε αρκετούς μήνες, θα πρέπει να αναμένεται μια χειμερινή επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικοί πύραυλοι συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία.
Μέχρι το χειμώνα αναμένεται κοινωνικοοικονομική κατάρρευση στη Ουκρανία.
Αυτό θα οδηγήσει σε δυσκολίες στη διοικητική διαχείριση σε διάφορες περιοχές.
Θα χάσει ερείσματα η Ουκρανία

Ταυτόχρονα, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην ΕΕ.
Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ θα ενταθεί, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος του πληθυσμού.
Οι διαδηλώσεις στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων είναι πιθανό να ενταθούν.
Η πολιτική στήριξης της Ουκρανίας θα χάσει τη δημοτικότητα της μεταξύ του πληθυσμού της Δύσης.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει επίσης δύσκολες στιγμές.

Τα δημοψηφίσματα

Για τους πολίτες σε Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia τα δημοψηφίσματα… είναι στρατηγικός στόχος από το 2014.
Οι ρωσόφωνοι που ζουν στις ανατολικές, νοτιοανατολικές, νότιες περιοχές της Ουκρανίας έχουν συχνά αναφερθεί ως «Untermensch» (ή «υπάνθρωποι»).από την υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ κλίκα που κατέλαβε την Ουκρανία το 2014.
Οι βομβαρδισμοί και άλλες μορφές επιθέσεων εναντίον αμάχων στο Donbass είναι καθημερινό φαινόμενο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Περίπου 15.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της ενάντια στην έρπουσα καταπάτηση του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, οι δυνάμεις του καθεστώτος της Ουκρανίας δεν σταμάτησαν ποτέ να βομβαρδίζουν το Donetsk και Luhansk αν και το Luhansk έχει απελευθερωθεί πλήρως.
Ωστόσο, το Donetsk βρίσκεται υπό σχεδόν συνεχείς επιθέσεις πυροβολικού , ειδικά τους τελευταίους μήνες, αφού η Δύση (κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες) έστειλε νέα συστήματα πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων των HIMARS.
Για να σώσει τον πληθυσμό, η Ρωσία εκκένωσε εκατομμύρια ανθρώπους από αυτές τις περιοχές (συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Kharkiv και Kherson).

Όλα αυτά είτε έχουν διαταράξει σοβαρά είτε έχουν σταματήσει εντελώς οποιαδήποτε σημαντική οικονομική δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές, επιπλέον του γεγονότος ότι οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν υπό συνθήκες πολέμου ή δεν λειτουργούν καθόλου.
Με αυτόν τον τρόπο, το καθεστώς του Κιέβου έδειξε ότι δεν θεωρεί μόνο εχθρικό τον λαό του Donbass, αλλά ακόμη και εκείνους που ζουν σε άλλες περιοχές που έχασε τον έλεγχο, είτε πρόκειται για τις περιοχές Kherson, Zaporozhye ή Kharkiv.
Οι ρωσικές μονάδες αεράμυνας που αναπτύσσονται σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές έχουν καταρρίψει δεκάδες πυραύλους που εκτοξεύονται καθημερινά από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Ουκρανίας.
Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίζονται και δεν περιορίζονται μόνο σε βομβαρδισμούς, αλλά περιλαμβάνουν επίσης τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλες μορφές που στοχεύουν στη διατάραξη της ζωής των ντόπιων κατοίκων.

Η ασφάλεια αυτών των περιοχών, η εκδίωξη των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου και η πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων είναι η προτεραιότητα που απαιτεί επίσης πολύ περισσότερα στρατεύματα από αυτά που έχουν ήδη αναπτυχθεί σε αυτές τις περιοχές.
Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε κινητοποίηση χαμηλού επιπέδου που θα περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες.
Σύμφωνα με διάφορες αναφορές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, έως και 300.000 επιπλέον στρατιώτες θα κινητοποιηθούν και πιθανότατα θα σταλούν στις τέσσερις περιοχές για να διατηρήσουν την ασφάλεια και να βοηθήσουν τις ρωσικές μονάδες που βρίσκονται ήδη εκεί.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς και πού ακριβώς θα αναπτύξει ο ρωσικός στρατός αυτές τις πρόσθετες δυνάμεις, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν ορισμένες αντεπιτιθέμενες ενέργειες για την εκδίωξη των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου από τις περιοχές Kherson και Zaporozhye, καθώς και από τα κατεχόμενα μέρη του Donetsk.
Αυτές οι ενέργειες είναι πιθανότατα η προτεραιότητα για να σταματήσουν οι σχεδόν συνεχείς σφοδροί βομβαρδισμοί, καθώς και για να αποτραπεί η τρομοκρατία των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου στους «μη συμμορφούμενους» ντόπιους.
dd1.jpg

dd2_4.png

dd3_4.png
dd4_3.png
dd5_2.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης