Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία) σε Guterres (ΟΗΕ): Αναγκαίο να εφαρμοστεί η συμφωνία για τα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα

Lavrov (Ρωσία) σε Guterres (ΟΗΕ): Αναγκαίο να εφαρμοστεί η συμφωνία για τα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα
Η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης πρέπει να εφαρμοστεί στο σύνολο της είπαν Lavrov - Guterres

Την θέση πως είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης για τα ουκρανικά σιτηρά, η οποία επίσης προβλέπει και την απρόσκοπτη εξαγωγή των ρωσικών αγροτικών προϊόντων και λιπασμάτων διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov κατά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Lavrov και Guterres συζήτησαν αναλυτικά για τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης και επιβεβαίωσαν την ανάγκη αυτή να εφαρμοστεί πλήρως και ως «πακέτο».
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε επίσης ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όσον αφορά τη συνεργασία της Ρωσίας με τον ΟΗΕ, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον ίδιο τον Οργανισμό και την αύξηση της αποτελεσματικότητας του.
Επιπλέον, αναφέρεται πως υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για τη διατήρηση του κεντρικού συντονιστικού ρόλου του ΟΗΕ, του οποίου, όπως υποστηρίζεται, οι δραστηριότητες θα πρέπει να καθοδηγούνται αυστηρά από τους στόχους και τις αρχές του Καταστατικού του, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας και της ισότητας όλων των κρατών – μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης