Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Η κυβέρνηση ετοιμάζει έκτακτο φόρο στο πλουσιότερο 1% του πληθυσμού

Ισπανία: Η κυβέρνηση ετοιμάζει έκτακτο φόρο στο πλουσιότερο 1% του πληθυσμού
Ο φόρος θα εφαρμοστεί το 2023 και θα έχει ισχύ για δύο χρόνια.
Σχετικά Άρθρα
H ισπανική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή έκτακτου φόρου στο πλουσιότερο 1% των κατοίκων της χώρας για να ενισχύσει το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, τόνισε η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας την Πέμπτη 22/9.
«Εξετάζουμε διαφορετικές εναλλακτικές ώστε το βάρος από τον πόλεμο στην Ουκρανία να μην πέσει αποκλειστικά πάνω σε αυτούς που πληρώνουν συνήθως το τίμημα - την εργατική και τη μεσαία τάξη.
Αντίθετα, πρέπει να υπάρξει στήριξη και από εισφορές των ενεργειακών εταιρειών, των τραπεζών και των μεγάλων περιουσιών στη χώρα» ανέφερε η υπουργός στο ισπανικό κανάλι La Sexta.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο μεγάλος θα είναι ο φόρος ή πόσα χρήματα θα αντληθούν.
Η ίδια αρκέστηκε να επισημάνει στη La Sexta ότι «μιλάμε για εκατομμυριούχους, όσους βρίσκονται στο ανώτερο 1%».
Ο φόρος θα εφαρμοστεί το 2023 και θα έχει ισχύ για δύο χρόνια, σημείωσε η ίδια, αλλά αναγνώρισε ότι οι διαδικασίες έγκρισης από τη Βουλή σημαίνουν ότι δεν θα είναι έτοιμος στην αρχή του νέου έτους. «Θα χρησιμοποιήσουμε παρόμοιο μοντέλο με αυτό για τις ενεργειακές εταιρείες και τις τράπεζες» πρόσθεσε.
Η ισπανική κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει έκτακτους φόρους για τράπεζες και ενεργειακές εταιρείες, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ στη 1 Ιανουαρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης