Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επέβαλε κυρώσεις κατά της αστυνομίας ηθών του Ιράν

ΗΠΑ: Επέβαλε κυρώσεις κατά της αστυνομίας ηθών του Ιράν
Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη, μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στις πρόσφατες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ιράν.
Σχετικά Άρθρα
Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της ιρανικής αστυνομίας ηθών καθώς και σε πολλούς αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, με αφορμή "τη βία εναντίον διαδηλωτών" αλλά και τον θάνατο της Mahsa Amin, της νεαρής γυναίκας που κατέρρευσε και πέθανε λίγο μετά τη σύλληψή της επειδή δεν τηρούσε τον "ενδυματολογικό κώδικα" του Ιράν.
Οι κυρώσεις αυτές "αποδεικνύουν τη σαφή δέσμευση της κυβέρνησης Biden να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν και σε όλον τον κόσμο", ανέφερε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen στην ανακοίνωσή της.
"Η αστυνομία ηθών ευθύνεται για τον πρόσφατο θάνατο της Mahsa Amin, 22 ετών, η οποία συνελήφθη και κρατήθηκε επειδή φέρεται να μην φορούσε το χιτζάμπ με τον ορθό τρόπο", σχολίασε το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του υπουργείου.
Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock κατήγγειλε "τη βάναυση επίθεση εναντίον των θαρραλέων γυναικών" που διαδηλώνουν τις τελευταίες ημέρες στο Ιράν.
Την χαρακτήρισε μάλιστα "προσβολή στην ανθρωπότητα" και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο σκοπεύει να θέσει το ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη, μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights, που εδρεύει στο Όσλο, τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στις πρόσφατες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης