Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aleksandar Vucic (Πρόεδρος Σερβίας): Θα υπάρξει παγκόσμια σύγκρουση εντός δύο μηνών

Aleksandar Vucic (Πρόεδρος Σερβίας): Θα υπάρξει παγκόσμια σύγκρουση εντός δύο μηνών
Ο κόσμος κινδυνεύει να διολισθήσει σε παγκόσμιo πόλεμο μέσα σε 1-2 μήνες, είπε ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic

Μετά την προειδοποίηση του Vladimir Putin ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα, ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic προειδοποίησε ότι ο πλανήτης είναι προ των πυλών μιας «μεγάλης παγκόσμιας σύγκρουσης», η οποία θα μπορούσε να λάβει χώρα μέσα στους επόμενους δύο μήνες. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος πρόεδρος, κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, προειδοποίησε ότι ο πλανήτης είναι προ των πυλών μιας «μεγάλης παγκόσμιας σύγκρουσης», η οποία θα μπορούσε να λάβει χώρα μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
«Βλέπετε μια κρίση σε κάθε μέρος του κόσμου», είπε ο Vucic στο σερβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.
«Νομίζω ότι οι ρεαλιστικές προβλέψεις πρέπει να είναι ακόμη πιο σκοτεινές. Η θέση μας είναι ακόμη χειρότερη, αφού τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αποδυναμωθεί και οι μεγάλες δυνάμεις έχουν αναλάβει και ουσιαστικά κατέστρεψαν τον ΟΗΕ τις τελευταίες δεκαετίες».
Ο Σέρβος ηγέτης προειδοποίησε ότι ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει περάσει σε μια δυνάμει θανατηφόρα φάση.
«Υποθέτω ότι φεύγουμε από τη φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και οδεύουμε σε μια μεγάλη ένοπλη σύγκρουση.
Τώρα το ερώτημα είναι πού είναι η λεπτή κόκκινη γραμμή και αν μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα –ίσως έναν ή δύο μήνες ακόμη– θα εισέλθουμε μια παγκόσμια σύγκρουση, κλίμακας τέτοιας που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης