Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Σχέδιο διάσπασης στα τρία, με δημιουργία bad bank

Credit Suisse: Σχέδιο διάσπασης στα τρία, με δημιουργία bad bank
O πρόεδρος της Credit Suisse Axel Lehmann τοποθέτησε τον Ulrich Körner ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιούλιο για να πραγματοποιήσει μια ριζική αναδιάρθρωση της τράπεζας

Σχέδιο διάσπασης και εκχώρηση προβληματικών περιουσιακών σε bad bank έχει εκπονήσει η Credit Suisse, καθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να εξέλθει από μια τριετία σκανδάλων.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σύμφωνα με προτάσεις που υποβλήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, η Credit Suisse ελπίζει να πουλήσει κερδοφόρες μονάδες, όπως η επιχείρηση τιτλοποιημένων προϊόντων της, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια επιζήμια αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι FT.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Axel Lehmann τοποθέτησε τον Ulrich Körner ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιούλιο για να πραγματοποιήσει μια ριζική αναδιάρθρωση της τράπεζας, η οποία έχει πληγεί από ένα σκάνδαλο εταιρικής κατασκοπείας, ζημιές ρεκόρ και πολλές αγωγές τα τελευταία χρόνια.

Το σχέδιο

Τα σχέδιο προβλέπει πως η Credit Suisse θα χωριστεί στα τρία:
α) Σε μια συμβουλευτική επιχείρηση, η οποία θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία της αργότερα
β) Σε μια bad bank, η οποία θα διατηρεί περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου
γ) Και σε μια επιχείρηση η οποία θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες δραστηριότητες
Το διοικητικό συμβούλιο και η εκτελεστική ομάδα σχεδιάζουν να αποκαλύψουν τη στρατηγική – η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας – με τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου της τράπεζας στις 27 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης