Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Ακύρωσε συνάντηση με Lavrov ο Αναστασιάδης μετά το διάγγελμα Putin

Κύπρος: Ακύρωσε συνάντηση με Lavrov ο Αναστασιάδης μετά το διάγγελμα Putin
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Νέα Υόρκη, προ των νέων δεδομένων μετά το διάγγελμα Putin

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Lavrov στη Νέα Υόρκη, αφού οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να προετοιμάσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε Κύπριος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Οι δυο τους αναμενόταν να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών αργά χθες (Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου).
«Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΕ ακολουθήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές των Βρυξελλών για αποφυγή διμερών συναντήσεων με τη Ρωσία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Μάριος Πελεκάνος στο κρατικό ραδιόφωνο, στην Λευκωσία.
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Νέα Υόρκη, προ των νέων δεδομένων μετά το διάγγελμα Putin.
Η Κύπρος, μέλος της ΕΕ, διατηρεί μέχρι σήμερα στενούς πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, αλλά ακολούθησε το παράδειγμα των Βρυξελλών στην επιβολή κυρώσεων στη χώρα ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.
Όπως διευκρίνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, η συνάντηση είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετές ημέρες και αφορμή για τη ματαίωσή της δεν ήταν τα δημοσιεύματα περί έναρξης πτήσεων μεταξύ Ρωσίας - ψευδοκράτους, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα θα βρισκόταν στην ατζέντα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης