Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα συζητήσουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα συζητήσουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ
Ο Borrell είπε επίσης ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα...

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά τις νέες απειλές του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, αναφέροντας ότι η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας "είναι στο τραπέζι".
Η απειλή του Ρώσου προέδρου να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα είναι "απαράδεκτη" τόνισε ο Borrell στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας μια "νέα κλιμάκωση" εκ μέρους της Ρωσίας. "Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει", πρόσθεσε.
"Αναμένω ότι (οι υπουργοί) θα συζητήσουν πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη στρατιωτική στήριξή μας στην Ουκρανία, πώς θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία.
Το ζήτημα των κυρώσεων θα είναι αναμφίβολα στο τραπέζι", συνέχισε ο Borrell, σημειώνοντας ότι θα αρχίσει να κάνει προτάσεις για το θέμα αυτό.
Ο Borrell είπε επίσης ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκτίμησε νωρίτερα ότι οι δηλώσεις του Putin απαιτούν "νέες κυρώσεις εκ μέρους μας".
Η ΕΕ έχει ήδη υιοθετήσει έξι δέσμες οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ωστόσο η Ουγγαρία έχει δηλώσει αντίθετη με την επιβολή νέων μέτρων.
Προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις απαιτείται ομοφωνία των χωρών μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης