Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Ήπια άνοδος 0,2%, στα 1.657,7 δολάρια η ουγγιά, λόγω ενίσχυσης των γεωπολιτικών εντάσεων

Χρυσός: Ήπια άνοδος 0,2%, στα 1.657,7 δολάρια η ουγγιά, λόγω ενίσχυσης των γεωπολιτικών εντάσεων
Μεικτά πρόσημα στα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με ήπια άνοδο έκλεισε ο χρυσός, καθώς η κίνηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin να καλέσει σε μερική επιστράτευση προσέλκυσε τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο, αντισταθμίζοντας την πίεση από το ισχυρό δολάριο και τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
«Η ενίσχυση του χρυσού οφείλεται στο διάγγελμα του Ρώσου προέδρου που προμηνύει κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία... αυτό είναι σαφώς ένας υποστηρικτικός παράγοντας», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής εμπορίας μετάλλων στην High Ridge Futures.
Ο Πούτιν κάλεσε 300.000 έφεδρους να πολεμήσουν στην Ουκρανία και είπε ότι η Μόσχα θα απαντούσε με τη δύναμη όλου του τεράστιου οπλοστασίου της εάν η Δύση συνεχίσει τον «πυρηνικό εκβιασμό» της.
«Τους τελευταίους μήνες ο χρυσός δεν είχε ζήτηση ως ασφαλές καταφύγιο απέναντι στις γεωστρατηγικές ανησυχίες... οι έμποροι πολύτιμων μετάλλων προφανώς θεωρούν ότι οι απειλές του Putin είναι μεγάλη υπόθεση», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.
Από την άλλη μεριά είαι γεγονός ότι δεν βοηθά το χρυσό η ενίσχυση του δολαρίου σε υψηλό δύο δεκαετιών, που καθιστά το πολύτιμο μέταλλο πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές, με τις αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων να προσθέτουν περαιτέρω πίεση.
Στο πλαίσιο αυτό ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 0,2% στα 1.675,7 δολάρια η ουγγιά.
Το ασήμι σημείωσε άλμα 0,7% στα 19,4423 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 914,0984 δολάρια.
Το παλλάδιο υποχώρησε 2,6% στα 2.111,8701 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης