Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Fed και ο πόλεμος στην Ουκρανία ανεβάζουν το δολάριο

ΗΠΑ: Η Fed και ο πόλεμος στην Ουκρανία ανεβάζουν το δολάριο

Το ενιαίο νόμισμα χάνει 0,7%, με την ισοτιμία στα 0,990 δολάρια.

Άνοδο 0,5% σημειώνει ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, φτάνοντας στα 110,87, σημείο που είναι το πιο υψηλό των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Το ευρώ δέχεται χτύπημα και από τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου ότι προχωρεί σε μερική επιστράτευση εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία και ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα».
Το ενιαίο νόμισμα χάνει 0,7%, με την ισοτιμία στα 0,990 δολάρια.
Το αμερικανικό νόμισμα παίρνει στήριξη και από τις προβλέψεις ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) θα ανακοινώσει μια αυστηρή νομισματική πολιτική.
Ωστόσο, τα κέρδη γίνονται πιο οριακά και το γεν δεν συμμετέχει πλέον καθώς η αγορά αναμένει από τις αρχές της Ιαπωνίας να παρέμβουν σύντομα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ένα σημαντικό ράλι για το γιεν.
Η πλειονότητα των χωρών συνεχίζει να έχει υψηλότερα πραγματικά επιτόκια από τις ΗΠΑ.
Η προσαρμογή για μεταβλητότητα δίνει μια ιδέα για το πόσο ελκυστικά είναι τα νομίσματα για τους traders.
Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα, περίπου τα δύο τρίτα προσφέρουν σχετικά υψηλές, προσαρμοσμένες σε όγκο πραγματικές ισοτιμίες, δηλαδή αυτά είναι νομίσματα που οι traders θα μπορούσαν να ανατιμήσουν έναντι του δολαρίου.
8_30.jpg
Το δολάριο βρίσκεται σε διαδικασία ανόδου

Η σημερινή συνεδρίαση της Fed έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας απογοήτευσης, δεδομένης της εικασίας για αύξηση 100 bps, αλλά είναι απίθανο να πετύχει η Fed.
Η ανακοίνωση του Putin πιέζει το ευρώ, αλλά το γεγονός είναι ότι αλλάζει ελάχιστα στη μεγαλύτερη εικόνα ενός παρατεταμένου πολέμου με περιορισμούς στον ενεργειακό εφοδιασμό και μια λανθάνουσα πυρηνική απειλή.
Το γεν αγωνίζεται να πέσει πιο κάτω και οι «αρκούδες» της στερλίνας έρχονται γρήγορα, με το πρώην μέλος του MPC της BoE, Danny Blanchflower να αποκαλεί τη λίρα short.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης