Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απεργία διαρκείας αρχίζουν οι οδηγοί λεωφορείων στο Λονδίνο - Θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο

Βρετανία: Απεργία διαρκείας αρχίζουν οι οδηγοί λεωφορείων στο Λονδίνο - Θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο
Παράλληλα θα αρχίσουν απεργία οι εργαζόμενοι σε διάφορες σιδηροδρομικές εταιρείας της Βρετανίας σε πανεθνικό επίπεδο
Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες οδηγοί λεωφορειών στο Λονδίνο και το Κεντ ετοιμάζονται να κατέλθουν σε απεργία ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters
Περισσότεροι από 2.000 οδηγοί λεωφορείων στο Λονδίνο, που εργάζονται για την εταιρεία δημόσιων μεταφορών Arriva, θα κατέβουν σε απεργία διαρκείας από τις 4 Οκτωβρίου διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, ανακοίνωσε το συνδικάτο Unite.
Παράλληλα, περίπου 600 οδηγοί λεωφορείων της Arriva με έδρα το Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας θα αρχίσουν απεργία στις 30 Σεπτεμβρίου.
«Οι νέες απεργίες θα προκαλέσουν αναστάτωση στους επιβάτες, αλλά υπεύθυνη είναι αποκλειστικά η Arriva», τονίζει το Unite.
Η εταιρεία Arriva ανήκει στην κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn και αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.
Συν τοις άλλοις στις αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσουν απεργία οι εργαζόμενοι σε διάφορες σιδηροδρομικές εταιρείας της Βρετανίας σε πανεθνικό επίπεδο.
Όλες αυτές οι απεργίες στις δημόσιες μεταφορές ήταν να ξεκινήσουν νωρίτερα αλλά πήραν λίγες μέρες αναβολή λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισσάβετ και τώρα ορίζονται νέες ημερομηνίες.
Η επιδείνωση του κόστους ζωής στη Βρετανία έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους διάφορων κλάδων - από τους σιδηροδρόμους και τις αεροπορικές εταιρείας μέχρι τους δικηγόρους - είτε να απειλούν με απεργίες είτε να απεργούν για μισθολογικά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης