Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τάφος της Βασίλισσας Ελισάβετ σε ένα παρεκκλήσι στο Γουίνδσορ, δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο – Πόσο θα κοστίζει η επίσκεψη

Ο τάφος της Βασίλισσας Ελισάβετ σε ένα παρεκκλήσι στο Γουίνδσορ, δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο – Πόσο θα κοστίζει η επίσκεψη
Το Κάστρο του Γουίνδσορ είναι προς το παρόν κλειστό για το κοινό και θα ανοίξει ξανά στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν οι άνθρωποι θα μπορούν να δουν το παρεκκλήσι ως μέρος μιας γενικής ξενάγησης στο Κάστρο του Γουίνδσορ, η οποία κοστίζει έως 28,50 λίρες για τους ενήλικες και 15,50 λίρες για τα παιδιά

Το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ έχει πλέον χαραχθεί σε μια πέτρα μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς της στο παρεκκλήσι του Γουίνδσορ, όπου κηδεύτηκε τη Δευτέρα.
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι η επιγραφή στην πέτρα του τάφου στο παρεκκλήσι George VI Memorial Chapel (είναι ένα μικρό παρεκκλήσι μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου) έχει πλέον τα ονόματα της βασίλισσας, των γονέων της και του Φιλίππου, μαζί με τις χρονολογίες της γέννησής τους και του θανάτου τους.
Η πέτρα, η οποία είναι καινούργια, αντικατέστησε τη μαύρη πέτρινη πλάκα που ήταν τοποθετημένη στο δάπεδο και η οποία είχε τα ονόματα Γεώργιος ΣΤ’ και Ελισάβετ με χρυσά γράμματα.
Στη νέα πέτρα έχουν πλέον αναγραφεί τα ονόματά τους, σε μορφή λίστας, «Γεώργιος ΣΤ’ 1895-1952» και «Ελισάβετ 1900-2002», ακολουθούμενη από ένα μεταλλικό αστέρι του «Τάγματος της Περικνημίδας» και στη συνέχεια «Ελισάβετ Β’ 1926-2022» και «Φίλιππος 1921-2021».
Και οι τέσσερις βασιλείς ήταν μέλη του Τάγματος της Περικνημίδας, το οποίο έχει ως πνευματικό του σπίτι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
Όταν ο Φίλιππος πέθανε πριν από 17 μήνες, το φέρετρό του ενταφιάστηκε στο Βασιλικό Θολωτό του Αγίου Γεωργίου, την κρύπτη εντός του ναού, όπου κατέβηκε και το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ, στο τέλος της δημόσιας τελετής.
Οι δύο σοροί, της Ελισάβετ και του Φιλίππου, μεταφέρθηκαν μετά τις 9:30 το βράδυ της Δευτέρας και ενταφιάστηκαν στο μνημειακό παρεκκλήσι George VI Memorial Chapel -ένα πέτρινο παράρτημα που προστέθηκε στη βόρεια πλευρά του ναού, πίσω από το Βόρειο Ιερό Βήμα, το 1969.

Πότε θα αρχίσουν οι επισκέψεις στον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ

Το Κάστρο του Γουίνδσορ είναι προς το παρόν κλειστό για το κοινό και θα ανοίξει ξανά στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν οι άνθρωποι θα μπορούν να δουν το παρεκκλήσι ως μέρος μιας γενικής ξενάγησης στο Κάστρο του Γουίνδσορ, η οποία κοστίζει έως 28,50 λίρες για τους ενήλικες και 15,50 λίρες για τα παιδιά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης