Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μολδαβία λανσάρει... site διανομής καυσόξυλων εν μέσω ιστορικής ενεργειακής κρίσης - Δυσβάσταχτο κόστος, προς εξαφάνιση οι πωλητές

Η Μολδαβία λανσάρει... site διανομής καυσόξυλων εν μέσω ιστορικής ενεργειακής κρίσης - Δυσβάσταχτο κόστος, προς εξαφάνιση οι πωλητές
Ο οικονομολόγος της Deutsche Bank, Eric Heymann , έγραψε πρόσφατα ένα σημείωμα σε πελάτες που έλεγε ότι η τέλεια "υποκατάσταση του φυσικού αερίου" είναι το... ξύλο

Η κατανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη αυτό το χειμώνα αρχίζει να φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη αυτή τη στιγμή, καθώς ήδη η Μολδαβία για παράδειγμα δημιούργησε έναν ιστότοπο για τους πολίτες ώστε να μπορέσουν να αναζητούν πωλητές καυσόξυλων, καθώς το κόστος ενέργειας γίνεται δυσβάσταχτο.
«Ο ιστότοπος παρέχει πληροφορίες για το πλησιέστερο δασοκομείο, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία παροχής στον πληθυσμό με καυσόξυλα για θέρμανση», έγραψε σε ανακοίνωσή του το Υπουργικό Συμβούλιο της Μολδαβίας. 
Τα καυσόξυλα στη Μολδαβία έχουν γίνει το επόμενο μεγάλο προς εξαφάνιση εμπόρευμα (εκτός από το NatGas) καθώς τα νοικοκυριά με τζάκια και σόμπες πανικοβάλλονται γαι την κρίση και αγοράζουν ξύλα πριν από τον ψυχρό χειμώνα για να αντισταθμίσουν το ενεργειακό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχαν τεθεί περιορισμοί αγοράς στα καυσόξυλα λόγω της αυξανόμενης ζήτησης. 
Οι Μολδαβοί μπορούν να αναζητήσουν πωλητές καυσόξυλων ανά τοποθεσία χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο της κυβέρνησης. 
Ακολουθεί παράδειγμα ενός πωλητή: 

Η Μολδαβία παραμένει το φτωχότερο έθνος της Ευρώπης από οικονομικής άποψης, καθώς παλεύει με το υψηλό ρεκόρ ετήσιου πληθωρισμού άνω του 30% λόγω του ενεργειακού υπερπληθωρισμού, ενώ οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας λειτούργησαν ως μπούμερανγκ. 
Η κυβέρνηση ζήτησε από τα νοικοκυριά της Μολδαβίας να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. 
Έπειτα, υπάρχει ο κίνδυνος ο Ρώσος προμηθευτής της Gazprom να μειώσει πλήρως τις προμήθειες NatGas στη χώρα εάν δεν τηρηθεί η προθεσμία την 1η Οκτωβρίου για τη διαπραγμάτευση της αποπληρωμής του χρέους.
Η Ρουμανία είπε στους Μολδαβούς αξιωματούχους ότι θα τους προμήθευαν NatGas εάν οι Ρώσοι τους κόψουν, αλλά μόνο εάν πληρώσουν για τα καύσιμα. 
Η Μολδαβία δεν είναι η μόνη χώρα που καταφεύγει σε καυσόξυλα για να θερμάνει σπίτια και κτίρια εν μέσω της ιστορικής ενεργειακής κρίσης. 
Οι αναζητήσεις της Google για  
καυσόξυλα στη Γερμανία σημείωσαν ρεκόρ τον Αύγουστο καθώς οι ροές του ρωσικού αγωγού Nord Stream 1 NatGas μειώθηκαν στο μηδέν. 
Ο οικονομολόγος της Deutsche Bank, Eric Heymann, έγραψε πρόσφατα ένα σημείωμα σε πελάτες που έλεγε ότι η τέλεια "υποκατάσταση του φυσικού αερίου" είναι το... ξύλο. Προέβλεψε ότι «το ξύλο θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς θέρμανσης όπου είναι δυνατόν», ενώ οι βιομηχανίες θα στραφούν σε παράγωγα πετρελαίου, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της ζήτησης NatGas.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης